O scrisoare a lui Einstein cu teoria relativității, la vânzare pentru aproape 400.000 de dolari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-09-2021

în: News
Einstein

Materialele semnate de faimosul fizician Albert Einstein sunt extrem de rare și de valoroase – cu atât mai mult o scrisoare a sa care include faimoasa ecuație E = mc². Istoricul document a fost scos la licitație, la un preț de pornire de 396.474 de dolari.

Documentul de o pagină, care este semnat „A. Einstein”, este oferit de RR Auction, cu sediul în Boston. A fost scris de fizicianul de origine germană în cadrul unei corespondențe cu un coleg cercetător, în octombrie 1946, denotând că o anumită întrebare a acestuia „ar putea să primească răspuns” prin faimoasa formulă. Scrisoarea era adresată fizicianului polonezo-american Ludwik Silberstein.
Ecuația exprimă convertibilitatea materiei în energie și viceversa. Ea extinde legea conservării energiei, transformând-o într-o lege a conservării energiei și masei. În această ecuație, E înseamnă energia echivalentă masei m. Cantitatea de energie care, în condiții ideale, ar putea fi extrasă dintr-o masă m este mc², unde c este viteza luminii, potrivit descopera.org.

Einstein

Einstein mai notează în scrisoare că „trebuie mai întâi o teorie care să conțină unificarea corectă a gravitației și a electricității”.

Bobby Livingston, vicepreședintele executiv RR Auction, a explicat că scrisoarea este de importanță monumentală deoarece evocă stilul de gândire al lui Einstein în una dintre problemele de bază ale fizicii.