Inspirația din spatele colecției „Noir et Blanc de Chanel”

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 10-09-2019

în: Beauty

„Când vine vorba de ținută, machiaj sau accesorii, femeile se gândesc doar la culoare, fără a lua în considerare absența acesteia. Cred că nonculorile sunt subapreciate. Frumusețea negrului și a albului este absolută. Este armonia perfectă”, spunea Gabrielle Chanel. Nonculorile au devenit semnătura iconică a casei Chanel. Elegante și eterne, albul și negrul sunt simbolurile colecției „Noir et Blanc de Chanel”, explorate și reinterpretate de Lucia Pica, Global Creative Makeup & Color Designer Chanel.

Somptuoasa colecție a fost stilizată până în cele mai fine detalii, pentru a-i da un caracter senzual și abstract, Lucia abordând nuanțele derivate din nonculori prin aprecierea absolutismului lor transcendent.

În concordanță cu mediul arhitectural și cultural modernist al Parisului, inspirația alb-negru în această colecție se reflectă în timp. Astfel, abanosul și fildeșul din stilul de design interior Art Deco, liniile grafice delimitate, imaginile stilizate, dar și stropul de artă à la Mademoiselle Coco Chanel însăși fac din colecția „Noir et Blanc de Chanel” o linie actuală, dar, în același timp, clasică.

Lucia Pica a văzut aceste nonculori ca un manifest de modernitate ce se reflectă în frumusețea femeilor contemporane. Așadar, colecția este o întâlnire dintre fantezie și realitate, stilizată cu o armonie perfectă a absolutului, dată de nuanțele insuflate de puterea lui Gabrielle Chanel.

„Conceptul alb-negru făcea parte din viața ei… în jurul acesteia, în interiorul ei, în arhitectură, în artă, precum și în simbolismul vieții ei”, afirmă Lucia Pica.