Estrema Fulminea, o hiper-mașină electrică cu 2.000 de cai-putere

Scris de aurel
Publicat la data de: 03-09-2021

în: AutoNews

Estrema Fulminea

Automobili Estrema este un brand auto italian foarte puțin cunoscut, însă inginerii companiei au creat o hiper-mașină cu motorizare electrică și performanțe extrem de atractive.

Dezvăluit în cadrul Muzeului Automobilistic din Torino, prototipul Estrema Fulminea iese în evidență printr-un design spectaculos, partea tehnologică fiind însă cea care strălucește cu adevărat. Este vorba despre un pachet complex de baterii tip hibrid pentru stocarea energiei. Ultra-condensatoarele vor fi montate în spatele punții față a mașinii, în timp ce bateriile tip solid-state vor fi fixate în zona din spate.
Producătorul spune că sistemul inovator de baterii permite încărcarea, în doar 15 minute, de la 10% la 80%. Pe lângă sistemul rapid de încărcare, mașina va avea o greutate mai mică decât alte vehicule electrice cu performanțe relativ apropiate. Bateriile au o densitate a energiei de 450 Wh/kg, datorită tehnologiei ABEE, potrivit producătorului.

Estrema Fulminea

Fulminea va folosi patru motoare electrice montate la fiecare roată, care vor produce o putere combinată de 2.040 de cai-putere. Estrema spune că hiper-mașina accelerează de la 0 la 100 km/h în aproximativ două secunde, iar de la 0 la 321 km/h în mai puțin de zece secunde.
„Inspirația nu a fost doar în natură, ci și în simbolul pe care l-am adoptat, care este fulgerul. Fulminea înseamnă fulger în limba italiană, iar fulgerul este un simbol al electricității, vitezei și energiei curate”, a declarat Roberto Olivo, directorul operațional Automobili Estrema.

Estrema Fulminea

Compania intenționează să construiască 61 de mașini, la un preț individual de 2 milioane de dolari. Primele modele vor fi livrate clienților începând cu al treilea trimestru din 2023.

Marca Automobili Estrema a fost fondată în anul 2020 de către antreprenorul auto Gianfranco Pizzuto.

Estrema Fulminea

Estrema Fulminea

Energy Expo 10-13 octombrie