Vagabond Studio Șelari: act and re-act

Scris de Luxury
Publicat la data de: 24-08-2015

în: News & Features

Lumea din jurul nostru se schimbă, iar după atâția ani de muncă, de continuă cercetare în procesul de creație, de radiografii istorice și metamorfoză a emoțiilor în piese vestimentare, aflăm că moda este, de fapt, despre orice altceva în afară de tine.

Noul magazin Vagabond Studio, recent lansat în Intrarea Șelari nr. 1, se opune tendinței generale de a găsi factori exteriori de care ne legăm atunci când alegem ce vom purta, înlocuindu-i pe aceștia cu propriile motive, dorințe și idei, ce nu trebuie justificate în niciun fel. Căci stilul care se justifică nu mai este stil, e mimesis. Imitație ce se destramă la prima adiere de vânt.

revista2

 

revista

 

Cunoscutele piese vestimentare sub egida Vagabond Studio pot fi găsite, începând cu acest sezon, și în noul spațiu cu accente loft-industriale deschis în Centrul Vechi al capitalei. Ele fac dovada unui stil de viață în care acțiunea este elementul principal și descriu o realitate care ne înconjoară: eroii zilelor noastre nu mai sunt cavalerii ce se răneau în lupte pentru iubiri idilice, salvatorii de copii sau soldații curajoși. Nici oamenii de știință sau cei care se zbat pentru pace.

Eroii contemporani sunt cei care reușesc să își salveze propriile vieți înghițite de mirajul globalizării, al marilor branduri, al modei pentru un sezon. Să se salveze de alterare. Tocmai de aceea, hainele Vagabond definesc un stil fără termen de garanție, mizând pe încrederea în autenticitate ca cel mai de preț lucru în secolul vitezei. Să fii autentic înseamnă să fii erou pentru toți cei care nu îndrăznesc, pentru generațiile în formare, pentru tine.

Moda reprezintă artă, moda reprezintă căutare. Un incendiu care mistuie corpul de la interior la exterior sub forma nevoii de exprimare. Act and re-act în noul magazin Vagabond Studio Șelari!