Top 10 cele mai scumpe preparate culinare din lume

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 22-08-2019

în: Lifestyle

Când vine vorba de mâncăruri scumpe, cu toții ne gândim la delicatese precum caviar, somon sau trufe. Însă, de-a lungul timpului, ingeniozitatea bucătarilor a depășit limitele gastronomiei, aceștia ducând mâncarea la rang de artă, cu un preț pe măsură. Realizate din cele mai valoroase și rare ingrediente, bazate pe rețete vechi, reinterpretate și decorate chiar cu foiță de aur, vă prezentăm în continuare cele mai scumpe preparate din lume.

The Golden Opulence Sundae este o înghețată ce valorează 1.000 de dolari și conține mai multe cupe de înghețată de vanilie din Tahiti și mai multe sortimente rare de ciocolată, fiind decorată cu foiță de aur comestibilă și cu caviar. Desertul se servește cu ajutorul unei lingurițe din aur de 18 carate.

Carnea de vită Wagyu este recunoscută în întreaga lume drept cea mai scumpă carne de vită, kilogramul costând peste 300 de dolari. Vitele din rasa Wagyu sunt crescute în regiunea Kobe și au carnea plină de grăsimi nesaturate, conținând un procent mare de acizi grași Omega 3 și Omega 6.

Cel mai scump popcorn din lume, numit Billion Dollar Popcorn, valorează 5 dolari boaba, adică 2.500 de dolari punga. Nu doar aurul comestibil de 23 de carate ridică prețul final, ci și ingredientele folosite, printre care unt de la Vermont Creamery, caramel organic, vanilie Bourbon de la Nielsen-Massey și Laeso (cea mai scumpă sare din lume).

Cea mai scumpă pizza din lume valorează 2.000 de dolari și trebuie comandată cu minimum două zile înainte – atât durează să fie adunate toate ingredientele folosite și lăsarea aluatului la dospit. Printre ingrediente se numără frunze din aur comestibil de 24 de carate din Ecuador, caviar Oscietra din Marea Caspică, trufe din Franța, foie gras și brânză albastră Stilton.

Dacă ați avut impresia că titulatura de „cel mai scump covrig din lume” este o glumă, ei bine, v-ați înșelat. Este un covrig obișnuit, însă diferența o fac topping-urile în valoare de 1.000 de dolari: brânză cu trufe albe, jeleu infuzat cu fructe de goji și frunzulițe din aur comestibil. Acest covrig este creația maestrului bucătar Frank Tujague, al hotelului Westin din New York.

40569327 – juicy blue cheese hamburger with onions and bacon

Denumirea burgerului de 777 de dolari este chiar „777 Burger”. Acesta conține carne de vită Kobe, homar, brânză Brie, ceapă caramelizată, foie gras, dar și oțet balsamic vechi de 100 de ani. Se servește la Le Burger Brasserie din incinta Paris Las Vegas Casino, împreună cu o sticlă de șampanie Dom Pérignon.

Trufele albe din Italia și Franța au un preț de peste 7.000 de dolari per kilogram, iar dacă sunt folosite ca topping peste orice fel de preparat, valoarea acelui fel de mâncare crește instant.

Cea mai scumpă omletă din lume, Zillion Dollar Lobster Frittata, costă 2.000 de dolari și este făcută din homar și caviar. Deasupra omletei se pun peste 280 de grame de caviar în valoare de 650 de dolari. Restul ingredientelor includ ouă, un homar întreg, smântână și arpagic.

The FleurBurger 5000 este denumirea celui mai scump burger din lume, ce conține sos de trufe și foie gras, fiind servit alături de o sticlă de vin Château Pétrus din anul 1995. Acest burger poate fi găsit în restaurantul Fleur din Las Vegas.

Budinca Lindeth Howe este cea mai scumpă budincă din lume și se servește la Lindeth Howe Country House Hotel din Anglia. Extravagantul desert conține ciocolată belgiană, caviar, jeleu de șampanie, foiță de aur comestibilă și chiar un diamant de două carate, valoarea sa ridicându-se la nu mai puțin de 35.000 de dolari.