Everness Metaxa AEN, o creație dincolo de timp

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-12-2015

în: Lifestyle

Metaxa prezintă o asociere artistică între bijuteria Casei, Metaxa AEN, și Dimitris Tsigos, un reputat designer grec ce face parte din elita autorilor contemporani. EVERNESS, definiția artistică pe care a conceput-o acesta pentru Metaxa AEN, reprezintă o creație avangardistă, care aduce în prim-plan o interpretare modernă și ingenioasă a unui clasic desăvârșit. Lucrarea artistică reprezintă o piesă de colecție ce pune în valoare creația AEN. Asocierea insuflă inovație în ceea ce este deja prețuit și excelență în ceea ce este inconfundabil. AEN EVERNESS…

TSIGOS-EVERNESS1

EVERNESS este expresia talentului autentic grecesc, ce întâlnește și se îmbină cu un mit arhetipal. Poartă cu sine marca talentului unui tânăr designer și dă naștere unui catalizator care aduce laolaltă prezentul și trecutul, într-o înlănțuire artistică. AEN înseamnă în greacă „pentru totdeauna” şi este una dintre cele mai preţioase băuturi originare din Grecia. Elixirul este obţinut dintr-un amestec de peste 200 de distilate diferite, maturate timp de 80 de ani. Un tribut adus lui Spyros Metaxa, AEN dezvăluie arome complexe, sofisticate, de stejar şi fructe uscate, gustul său bogat şi intens fiind potenţat de vechimea butoiului în care a fost maturat.

EVERNESS -CLOSEUP-SIGNATURE1

Apreciatul designer Dimitris Tsigos, un artist născut în Atena, în anul 1978, a acceptat provocarea de a crea o transpunere originală pentru Metaxa AEN. Povestea Casei Metaxa l-a motivat și l-a inspirat să accepte invitația. Pentru Dimitris, acest lucru a însemnat un îndemn de a interpreta vizual esența Metaxa. „Povestea Casei Metaxa, care a pornit din colțul acesta de lume și a ajuns să își câștige faima și recunoașterea la nivel mondial este remarcabilă, în contextul lumii contemporane”. EVERNESS a devenit astfel rodul pasiunii, iar el consideră că a realizat sculptura inspirat atât de povestea Casei, cât și de oamenii pe care i-a întâlnit.

TSIGOS-PORTRAIT

Astfel, transpunerea creativă Metaxa AEN evocă mișcarea perpetuă ca un simbol al perenității. Culoarea aleasă pentru EVERNESS respectă paleta coloristică multidimensională a băuturii: „În funcție de perspectivă, AEN poate fi perceput ca roșu mahon sau bronz auriu strălucitor. Culoarea EVERNESS surprinde complexitatea băuturii și are rolul de a întregi acest efect vizual în perpetuă schimbare și evoluție”, a declarat Dimitris. Astfel, trecutul inspiră viitorul; noul insuflă viață eternității. Aceasta este povestea din spatele EVERNESS. Pentru acel moment de spontaneitate, pentru prezent, pentru eternitate. Esența mereu vie a băuturii Metaxa.

Galerie Foto