Șapte locuri din jurul lumii unde să începi un nou hobby

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 08-08-2019

în: Lifestyle

A merge într-o vacanță înseamnă a vizita noi locuri prin care să te îmbogățești spiritual și a experimenta noi lucruri care îți fac plăcere. O modalitate ideală de a învăța obiceiurile și tradițiile locurilor pe care le vizitezi este să iei contact cu localnicii sau să participi la activități specifice regiunii. Așadar, pe lângă relaxarea și distracția dintr-un concediu obișnuit, găsiți răgaz să vă însușiți cunoștințe, să deprindeți anumite abilități și, de ce nu, să începeți un nou hobby pe care să-l dezvoltați când vă întoarceți acasă. Vă propunem în continuare șapte locuri din jurul lumii unde puteți să descoperiți o nouă pasiune care se poate transforma chiar într-un stil de viață.

Pentru iubitorii de ceai – Cameron Highlands Resort, Malaysia
În perioada colonialismului, Cameron Highlands, ce se află la o altitudine de 1.500 de metri deasupra nivelului mării, era un refugiu pentru britanicii din Malaya. Acest capitol din istorie poate fi încă remarcat în arhitectura hotelurilor locale și chiar în tradiția ceaiului de după-amiază. Cel mai luxos dintre aceste hoteluri este Cameron Highlands Resort, cu o arhitectură îmbogățită cu uși franțuzești, obloane, tavane cu grinzi mari și chiar un Spa Village. Cultura ceaiului a rămas vie și astăzi, în zonele montane existând plantații vaste. Hotelul oferă activități dedicate aprofundării artei ceaiului, cum ar fi o vizită la BOH Gardens, unde oaspeții vor învăța despre soiurile de ceai, cum sunt cultivate, procesate și împachetate frunzele de ceai, dar și cum se bea corect ceaiul.

Pentru cei care practică yoga – Somatheeram Ayurveda Village, Kerala, India
Nenumărate hoteluri și resorturi din toată lumea oferă cursuri de yoga, dar un adevărat practicant al acestei discipline probabil și-ar dori să ia parte la un curs exact unde a luat naștere yoga: în India. Complexul Somatheeram pune la dispoziție ore de yoga și de meditație, atât pentru începători, cât și pentru maeștrii care vor să-și dezvolte abilitățile. Mai mult, în acest resort, care este un veritabil etalon al medicinei ayurvedice din India, vă puteți îmbunătăți calitatea vieții, prin numeroasele programe elaborate de medici și terapeuți cu o vastă experiență în domeniu.

Pentru pasionații de surf – Six Senses Laamu, Maldive
Six Senses Laamu este o superbă stațiune din Insulele Maldive, înconjurată de apă cristalină turcoaz și de plaje cu nisip alb. Aici, puteți să vă perfecționați într-ale surfing-ului sau să începeți să învățați tehnicile acestui sport nautic. În cadrul resortului, există instructori specializați care stau la dispoziția dumneavoastră pentru a vă instrui, în funcție de nivelul fiecăruia. Desigur, după o zi solicitantă în care ați „spart” valurile, vă puteți relaxa la restaurantele și cafenelele de pe insulă, dar și la Spa-ul Six Senses.

Pentru împătimiții de sporturi ecvestre – Coworth Park, Ascot, Marea Britanie
Deținută de sultanul din Brunei, un împătimit al echitației, această proprietate – parte din Dorchester Collection – se află în bogatul și înverzitul Ascot, un orășel din districtul Berkshire. Cu o suprafață de aproape 100 de hectare, Coworth Park se mândrește cu o frumoasă clădire georgiană din secolul al XVIII-lea, un centru ecvestru, cai bine pregătiți, dar și instructori iscusiți, două terenuri de polo și o mulțime de parcuri pitorești pentru plimbări relaxante. De asemenea, deține și un centru Spa eco-luxury și un restaurant fine-dining cu stele Michelin, unde vă puteți destinde, după o zi de echitație. În ceea ce privește designul interior al hotelului, mobilierul confecționat din cele mai fine materiale și țesături, precum mohair, cașmir, dar și lucrările de artă cu tematică ecvestră dau un aer regal și primitor locului.

Pentru pasionații de artă culinară – Domaine de Manville, Provence, Franța
Desprinsă parcă dintr-o pictură de Cézanne, renumita regiune Provence din Franța se fălește, pe lângă localnicii prietenoși și peisajele boeme, cu o selecție din cele mai rafinate vinuri și cele mai gustoase preparate. Însă Domaine de Manville – membru al lanțului Small Luxury Hotels of the World –, situat în Alpilles Natural Regional Park, imortalizat în picturile lui Van Gogh, oferă ceva în plus pentru masterchef-ul aspirant. Astfel, reputatul bucătar-șef Matthieu Dupuis-Baumal este la dispoziția oricui dorește să se inițieze în tainele artei gastronomice. De la foie gras și trufe, până la deserturi fine, Matthieu este dispus să vă învețe cum să le preparați în orele de grup, dar și în cadrul unor lecții private, începând chiar cu o vizită la piața locală, pentru a alege produsele și ingredientele necesare.

Pentru cunoscătorii de vinuri – Rosewood Castiglion del Bosco, Toscana, Italia
Pentru iubitorii de vin, nimic nu este mai presus decât degustarea licorii exact în locul în care aceasta ia naștere, mai ales când vorbim de o proprietate veche de 800 de ani, cu vedere la dealurile Val d’Orcia ce fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Deținută de familia Ferragamo și gestionată de Rosewood Hotels, începând cu anul 2015, proprietatea Rosewood Castiglion del Bosco oferă cazare într-un cătun frumos restaurat. Oaspeții pot lua parte la tururi organizate în pivnițele unde se produce vinul, cât și prin podgoriile administrate de vinificatoarea Cecilia Leoneschi. Aici, aceștia pot degusta vinuri datând încă din 1967, dar și sortimente noi, pot afla istoria, soiurile de vin, dar și tehnicile de obținere a acestora.

Pentru pasionații de cocktail-uri – The Franklin, Londra, Marea Britanie
Dacă vă plac cocktail-urile și vreți să vă impresionați prietenii cu mixurile speciale pe care le veți face la următoarea petrecere organizată acasă, o escapadă la hotelul The Franklin din Londra este ideală. La barul din incinta hotelului, un barman experimentat susține cursuri masterclass de mixologie, unde veți învăța cum să utilizați uneltele și accesoriile specifice unui bar, cum să combinați aromele și cum să preparați cocktail-uri savuroase. La sfârșitul lecțiilor, veți primi chiar și un certificat, care vă va confirma statutul de cunoscător al artei de a obține un cocktail reușit.

Energy Expo 10-13 octombrie