Leonardo DiCaprio, cel mai serios rol de super erou

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 29-08-2019

în: The Famous

Natura, mai presus de orice, ne poate îngenunchia pe toți atunci când avem naivitatea să ne imaginăm intangibili. Capacitatea sa de renaștere este magnifică, însă forța de distrugere îți dă de gândit în alt fel. Focul care a cuprins pădurea Amazoniană ne lipsește pe toți, indiferent de statut social sau de zona geografică, de aer. Da, pur și simplu de AER. Pe care ne-am obișnuit să îl considerăm un drept garantat, dar care, iată, devine o resursă prețioasă în momentul în care realizăm cât de fragil este ecosistemul Planetei afectat tot mai mult de societatea profund consumeristă. Natura are nevoie de sprijinul nostru, speciile amenințate de incendiile devastatoare din Amazon sunt responsabilitatea noastră. Amazonul produce 20 % din oxigenul Pământului și este un factor cheie în combaterea schimbărilor climatice.

Leonardo DiCaprio face tot posibilul pentru a da o mână de ajutor prin Earth Alliance, asociația ecologică unde este co-fondator. Aceasta va dona 5 milioane de dolari pentru a ajuta la combaterea incendiilor care afectează în prezent pădurea Amazoniană. Actorul a declarat că donația va ajuta la asigurarea resurselor necesare pentru protecția „plămânilor planetei ”. Fondurile vor fi distribuite direct partenerilor locali și comunităților indigene care protejează Amazonul, diversitatea incredibilă a vieții sălbatice care trăiește acolo și sănătatea planetei în general.

 

Earth Alliance se bucură de sprijinul unor persoane influente cum ar fi miliardarii Laurene Powell Jobs și Brian Sheth, a căror contribuție financiară importantă atrage atenția încă o dată că dacă incendiile nu sunt oprite, consecințele ar putea fi dezastruoase nu numai pentru oamenii locului și pentru speciile aflate în pericol, dar și pentru Planetă în ansamblu. Dacă ne oprim pentru o clipă din goana cotidiană, dacă ne ajustăm prioritățile în mod responsabil, realizăm că avem cu toții un privilegiu pe care l-am primit odată născuți aici, pe Pământ. Și o responsabilitate pe care acțiunile lui DiCaprio o confirmă încă o dată, poate în cel mai frumos rol din viața sa, acela de activist în zona ecologică.