Giulia Anghelescu: „Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o până acum a fost lecția răbdării”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-06-2024

în: The Famous

Giulia Anghelescu

Cu o carieră muzicală bogată și variată, Giulia ne poartă într-o călătorie fascinantă prin experiențele și învățăturile sale din lumea muzicii și a mass-mediei. De la primii ei pași pe scenă, până la colaborările de succes și implicarea în proiecte diverse, Giulia Anghelescu ne dezvăluie perspective unice și lecții de viață prețioase. În acest interviu, explorăm momentele-cheie din cariera sa, pasiunile sale actuale și proiectele de viitor, călăuziți de o prezență autentică și inspirațională. Vă invităm, așadar, să descoperiți povestea captivantă a unei artiste hotărâte și a unei mame puternice, în cadrul interviului care urmează.

Călătoria ta în industria muzicală a fost una complexă, de la postura de componentă a unei trupe de fete, până la explorarea diferitelor aspecte ale industriei. Cum ți-au modelat aceste experiențe perspectiva și cum ți-au influențat activitatea actuală?
Cred că fiecare perioadă a fost extrem de importantă pentru mine, pentru că am avut câte ceva de învățat din fiecare moment al vieții mele de artist. Perioada cu trupa a fost, clar, cea care m-a modelat cel mai mult. Pe urmă, abia după ce a trecut perioada în care făceam parte din trupă, am reușit să conștientizez cam cât de mare a fost fenomenul Candy. Altfel, dacă nu s-ar fi întâmplat lucrurile așa cum s-au întâmplat, eu clar nu aș fi ajuns în primul rând femeia care sunt astăzi și, în al doilea rând, artistul care am devenit. Sunt recunoscătoare pentru fiecare clipă din trecutul meu.

Care au fost momentele cruciale din cariera ta muzicală?
Cu siguranță unul dintre cele mai importante momente din viața mea a fost acela în care am urcat pe scena concursului „Tip Top Minitop”, când aveam 7 ani, apoi momentul în care am inaugurat „Club Giulia”, singurul club din Galați unde copiii talentați se puteau exprima cel mai bine. Anul 2000 a însemnat începutul poveștii Candy, iar apoi, în 2008, când am reușit să urc, împreună cu Marius Nedelcu și piesa noastră „Rain”, pe prima poziție în topurile din Polonia. În 2009 a fost, de asemenea, un moment care mi-a marcat cariera, acela în care am decis să încep colaborarea cu cei de la DJ Project.

Pe măsură ce îți continui călătoria muzicală, există anumite genuri sau colaborări care te entuziasmează în mod deosebit și în care plănuiești să te implici în viitorul apropiat?
Îmi doresc să revin la stilul pop rock, pe care îl iubesc cel mai mult. Muzica e singurul lucru pe care mi-l doresc prioritar pentru 2024, pentru că am neglijat-o destul de mult în ultimii ani.

În afară de cariera ta artistică, deții și rolul de co-gazdă într-o emisiune de radio cu o dinamică distinctă. Care este momentul pe care-l consideri cu adevărat memorabil sau neașteptat dintre cele trăite în timpul transmisiunilor live?
Fiecare emisie la radio poate fi memorabilă atâta timp cât iubești să fii on air. Eu am revenit la radio după o pauză de 11 ani, în singurul slot din săptămână pe care nu îl atinsesem în trecut. Pentru mine, matinalul este o provocare în fiecare zi și am trăit destul de multe momente emoționante de când fac parte din gașca Virgin Radio Breakfast. Nu pot nominaliza un singur moment memorabil.

„BADASSMOM” nu este doar un titlu, ci o declarație puternică, iar tu ai creat sub această denumire un proiect vast, care cuprinde blog, vlog, dar și un podcast. Ce te-a inspirat în dezvoltarea acestui proiect, dar mai ales în alegerea numelui?
Nu m-am gândit niciun moment atunci când am pornit nebunia „BADASSMOM”, în 2016, că va ajunge să ia o asemenea amploare, însă mă bucur că am reușit.

„BADASSMOM” a fost la început o rubrică de pe blogul meu, care s-a transformat într-un brand la care muncesc de câțiva ani și care sper să se dezvolte în continuare. Am reușit, din 2016 până acum, să mă identific atât de bine cu acest brand, încât mi se întâmplă destul de des să mi se spună „badassmom” în loc de Giulia.

Giulia Anghelescu

Pentru a fi o personalitate media cu multiple fațete este nevoie de adaptabilitate. Cum reușești să navighezi în peisajul în continuă evoluție al mass-mediei?
Cred că reușesc să navighez cu ușurință în industria mass-media pentru că mă implic în orice direcție care mă atrage și îmi place ceea ce fac. Până la urmă, cred că ăsta e secretul, să faci ceea ce îți place, să faci lucrul acela cu pasiune și să te implici 100%.

Reflectând asupra călătoriei tale de până acum, care este cea mai valoroasă lecție pe care ai învățat-o?
Cea mai importantă lecție pe care am învățat-o până acum a fost lecția răbdării. A trebuit să învăț să am răbdare în primul rând cu mine, cu dezvoltarea mea emoțională și ca artist. Cel mai greu a fost să îmi înfrânez impulsivitatea care mă caracteriza destul de mult atunci când eram mai tânără. Până la urmă, răbdarea, asumarea și încrederea în forțele proprii vin odată cu maturizarea.

Există vreun lucru din viața ta artistică pe care îl regreți?
Absolut niciunul. Cred că singurul regret pe care îl am este acela că am avut momente când m-am închis în mine, în loc să am încredere și să lupt mai departe.

Tu și soțul tău ați participat recent la „America Express”. Ce impact a avut această experiență asupra relației voastre și ce ați învățat unul despre celălalt?
„America Express” a fost experiența vieții noastre, care ne-a sudat și mai mult relația, care ne-a făcut să ne îndrăgostim și mai tare unul de celălalt, dar cel mai mult ne-a făcut să conștientizăm ce echipă bună facem împreună.

Giulia Anghelescu

Ești o mămică foarte dedicată. Cum reușești să echilibrezi viața personală cu cea profesională?
E foarte greu să mențin un echilibru între viața profesională și cea de familie, însă cum eu consider că nimic nu e imposibil, am de gând să arăt că se poate. Totuși, prioritatea mea numărul 1 este și va fi întotdeauna familia.

Ai anumite obiceiuri sau activități zilnice pe care le consideri esențiale pentru menținerea unui stil de viață sănătos și împlinit?
Am nevoie măcar o oră pe zi să fac activități cu copiii. E musai să stau de povești cu soțul meu și abia aștept să mă reîntorc la sală, fiindcă, pentru mine, sportul este foarte important și făcea parte din rutina mea zilnică.

Ce reprezintă luxul pentru tine?
Timpul înseamnă pentru mine lux, ceva ce nu poți cumpăra oricât de mulți bani ai avea.

Cu ce ne vei surprinde pe viitor?
Am multe proiecte pentru anul acesta, de la lansarea mai multor piese noi, până la rolul dintr-un lungmetraj. Sper să vă surprind plăcut!

Energy Expo 10-13 octombrie