Food trends – cum să mâncăm sănătos și în trend

Scris de Ruxandra Tudor
Publicat la data de: 28-08-2019

în: Lifestyle

Exact așa cum trendurile apar în fashion, le regăsim și în ceea ce este la modă să mâncăm. Da, există ani în care produsele lactate sunt puse la zid, doar ca să aibă o revenire spectaculoasă. Soia este condamnată la exil doar pentru a fi repusă în meniurile sănătoase după o vreme. Instagramul este plin de poze care sugerează care sunt trendurile în materie de nutriție sănătoasă, iar lanțul american Whole Foods a prezentat care sunt produsele cele mai căutate în 2019.

Fructele tropicale

Țările asiatice și cele din America de Nord și Sud sunt unele dintre cele mai importante țări exportatoare de fructe tropicale. Este la modă să ne răsfățăm papilele gustative cu fructe exotice incluse în rețetele de smoothie-uri, iar vedetele segmentului sunt guava, fructul dragonului și fructul pasiunii.

Probiotice din surse naturale

Este adevărat că le găsim pe rafturile farmaciilor, dar fascinant rămâne să le includem în meniurile noastre din surse naturale. Brandurile orientate spre alimente sănătoase includ în produsele lor probiotice cu rol important în sănătatea sistemului digestiv, motiv pentru care în farfuriile noastre demne de postat pe Instagram vor apărea tot mai des granola, fulgii de ovăz și uleiul de nucă.

Grăsimile sănătoase

Dieta ketogenică a prins teren și a atras atenția asupra grăsimilor sănătoase. Pe cat-walk-ul nutriției de calitate defilează surse de grăsimi bune precum uleiul organic de cocos, perfect pentru prepararea deserturilor și uleiul MCT care nu ridică nivelul total de colesterol în sânge, dar reglează acțiunile cantitative ale fracțiunile acestuia.

Ambalajele eco

Nimic nu e mai trendy decât un ambalaj ecologic care reduce catitățile enorme de plastic care sufocă ecosistemul. Brandurile care mizează pe ambalaje reciclabile sau confecționate din materiale reciclate sunt apreciate și câștigă tot mai multă simpatie din partea consumatorilor.

Înghețata cu ingrediente inedite

Vedem mai mult ca oricând că producătorii de înghețată se întrec în a da o notă sănătoasă și inedită acestui desert adorat în întreaga lume. Înghețata artizanală cu avocado, humus, tahini sau lapte de cocos face ravagii și pe bună dreptate, deoarece este savuroasă!

Snack-uri de origine marină

Adio, chipsuri nesănătoase din cartofi, pline de ulei! Bun venit snack-urilor sănătoase din alge marine. Chiar și pastele tradiționale sunt înlocuite de tăiței preparați din alge comestibile, iar cea mai cool inovație gastronomică este untul extras din alge cu reale beneficii pentru sănătate.