Ela Ștefan

„Sunt recunoscătoare pentru tot ce am și tot ce mi s-a luat!”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 03-08-2021

în: Cover

Ela Ștefan este mamă, soție și antreprenor, o femeie multifuncțională, de la care oricine poate învăța cum poate avea o viață plină, echilibrată, făcând exclusiv ceea ce-i face plăcere. Conduce și administrează una dintre cele mai mari francize din țară ale companiei FAN Courier, companie fondată în 1998, care din 2006 este liderul pieței românești de curierat; este consultant în imobiliare și investitor în mai multe start-up-uri și companii de IT. Timpul ei liber este limitat de responsabilitățile pe care le are ca soție și ca mamă a trei copii, dar pe care le îndeplinește cu bucurie și cu și mai mare succes. Oare pentru ea ziua are tot 24 de ore?…

Ela Ștefan
Rochie LOULOU

Ela, te-am prins în ziua în care ești deja cu un picior în avion. Vei zbura la Iași, acolo unde este sediul business-ului căruia i te-ai dedicat. Cât de des este necesară prezența ta fizică acolo și cât timp petreci departe de familie?
Îmi place să văd expresia oamenilor atunci când le spun că am ADN de vrâncean (părinții mei s-au născut în Vrancea), m-am născut în Suceava, locuiesc în București și fac business în Iași. De zece ani sunt în acest roller coaster, fiind și un fan al acestor atracții, și nu aș putea avea o viață liniștită undeva în vârf de munte. Soțul meu știe că cel mai mare coșmar al meu este să merg într-o vacanță care să dureze mai mult de cinci zile. Îmi place acest mod de viață și m-am obișnuit să fiu în priză 25 de ore din 24. Mă fascinează încă ceea ce am construit la Iași și, de fiecare dată când sunt în mijlocul echipei mele, care reprezintă de fapt familia mea extinsă, simt că mai avem atât de multe de făcut și de experimentat împreună… FAN Courier se dezvoltă cu o viteză mult mai mare decât a făcut-o până acum, astfel încât m-am încadrat perfect în acest trend, eu fiind oricum FAN-ul (defect profesional…) lucrurilor care se întâmplă IERI. 

Cum te-ai autocaracteriza în câteva cuvinte?
Sunt 99% Taur, cu tot ceea ce implică asta, 1% reprezentând răbdarea pe care ar trebui să o am și nu o am… (zâmbește – n.red.) Sunt dependentă de familie, sunt obsedată să nu greșesc, extrem de critică cu propria-mi persoană, mă implic 120% în orice fac la nivel profesional. Una dintre prioritățile mele o reprezintă crearea unui mediu performant în evoluția profesională, spirituală, morală a fiecărui membru al echipei mele. Sunt binecuvântată să lucrez alături de oameni deschiși, proactivi, extrem de implicați în creșterea companiei, care consideră FAN-ul propriul business și alocă întreaga lor capacitate intelectuală, morală și profesională dezvoltării lui în fiecare zi. Iubesc luxul și oamenii evoluați spiritual. Sunt fascinată de cunoaștere, inovație, spiritualitate și iubesc să zbor. De zece ani zbor săptămânal și aș putea să depășesc orice stewardesă la numărul de ore de zbor. Când sunt sus, deasupra norilor, mă simt mult mai aproape de Dumnezeu. Acesta reprezintă momentul meu de liniște, de introspecție, de serenitate și pace, momentul meu de încărcare. Un loc special în inima și sufletul meu îl ocupă spiritualitatea și tot ceea ce ține de divin. Prioritatea mea este să îmi găsesc timpul necesar explorării cât mai profunde a acestei părți esențiale a ființei mele. 

Ela Ștefan
Rochie LOULOU

În ce proiecte ești implicată în prezent?
Sunt obișnuită să lucrez la câte trei-patru proiecte în același timp, pentru că nu consider că mi-am atins potențialul financiar încă. Sunt consultant în imobiliare și sunt atrasă foarte mult de segmentul de nișă al imobilelor exclusiviste, care oferă, pe lângă design și inovații tehnice, toate facilitățile necesare unui stil de viață complet și complex. Cea mai nouă și fascinantă zonă în care m-am implicat de curând este zona IT. Eu fac un business clasic și am vrut să explorez puțin zona high tech și a digitalizării, pentru că e ceva complet nou pentru mine și pentru că, în mod cert, reprezintă viitorul. M-am implicat ca silent partner într-una dintre cele mai interesante, inovative și profitabile idei de business care mi-a fost prezentată până acum. Ceea ce m-a atras să investesc este faptul că nu lucrăm doar la un singur proiect – dezvoltăm în paralel două-patru ramuri pe niveluri de interes diferite, însă toate sunt interconectate într-un mod revoluționar. Inițiatorii IMO3D și VYZMO sunt doi oameni geniali (și nu folosesc acest cuvânt des). 

IMO3D.ro este prima platformă imobiliară 3D din România, dedicată exclusiv ansamblurilor rezidențiale. La doar trei luni de la lansare, avem un număr record de vizualizări și numeroase cereri de contracte în pending, de la unii dintre cei mai importanți dezvoltatori. Este o platformă complexă, prin care oferim vizitatorilor accesul în locuințe noi, exclusiviste, unele dintre ele listate la prețuri cu mult peste jumătate de milion de euro. Cred că acesta este visul oricărei familii aflate la început de drum, de a explora până la cele mai mici detalii și de a pătrunde cu ajutorul scanării 3D în proprietăți la care nu ar fi avut niciodată acces. În imobiliare, ca și în multe alte business-uri clasice, lucrurile se schimbă rapid și alternativa vizionării virtuale, extrem de detaliat prezentată, a proprietăților listate va deveni modalitatea ideală de a salva timp și bani. 

Cea mai interesantă și performantă idee la care lucrăm și care, deși nu este lansată oficial nicăieri în lume, ne-a depășit așteptările și continuă să crească organic, este VYZMO. Deja avem în fiecare zi un nou record de subscriberi, ceea ce ne încurajează să implementăm caracteristici revoluționare. Credem 200% în acest proiect, pentru că este cea mai complexă și completă platformă adresată în special noii generații care vrea tehnologie la cel mai înalt nivel și monetizarea timpului lor instant. VYZMO poate fi descărcată atât din App Store, cât și din Play Store și, pentru toți creatorii de conținut care vor bani (mulți), VYZMO e cea mai eficientă opțiune. Până la sfârșitul anului, vizăm o piață extrem de vastă și variată, această aplicație având conținut personalizat și strategii diferențiate pentru fiecare țară și continent în parte. 

Dezvoltăm în paralel o aplicație unică, prin care clientul intră virtual în orice muzeu și galerie de artă din lume, plimbându-se efectiv printre cele mai valoroase opere de artă, fără nicio altă cheltuială adițională. Și, pentru cei care vor să se plimbe și să savureze arta culinară de această dată, avem deja lansată aplicația dedicată exclusiv domeniului HoReCa, prin care clientul își poate alege masa de la fereastră sau din mijlocul restaurantului printr-un singur click, comandând în același timp și meniul dorit la ora rezervată. 

Am deplină încredere în acest proiect și savurez la maxim această nouă experiență, chiar dacă doar din poziția investitorului. 

Cum împaci rolurile cu care jonglezi – cel de femeie de afaceri și cel de mamă și soție?
Am învățat să separ fiecare zonă a vieții mele, astfel încât, atunci când plec la Iași, sunt doar acolo și rezolv în două-trei zile tot ceea ce necesită prezența mea fizică și decizională. Când sunt în București, îmi stabilesc întâlnirile în prima parte a zilei – de obicei, între 10:00 și 15:00 – din motive de eficiență strategică a încadrării în trafic, pentru ca cea de-a doua parte a zilei să le-o rezerv copiilor. Sunt alături de ei în fiecare seară, pentru că doi din trei practică dansul sportiv de performanță și au antrenamente zilnice. Prietenele mele îmi spun că obosesc doar când citesc programul pe care-l am într-o săptămână, organizat pe ore, extrem de riguros calculate. Sunt întrebată des cum rezist la un astfel de program, iar singurul răspuns pe care l-am găsit este că nevoia sau, mai degrabă, lipsa oricărei alternative m-a forțat să ies din zona de confort încă de acum 20 de ani – de fapt, cred că n-am prea fost în acea zonă niciodată. Dinamismul fiecărei zile mă încarcă și-mi dă combustibilul necesar funcționării la capacitate maximă. Uneori resimt oboseala, însă citatul meu preferat, încă de când aveam 5 ani și mama îmi tot spunea să dorm, este: „Am o viață, și pe aia să o dorm?!”. Conform acestei maxime, am petrecut extrem de multe nopți în cluburi, de obicei în weekend, iar în timpul săptămânii, peste tot. Funcționez extrem de bine după ora 12 PM și până la 3:00 – 4:00 AM. Nu sunt decât o femeie obișnuită, cu o tonă de planuri și foarte multă energie. 

Ce reprezintă familia pentru tine?
TOTUL! Părinții mei sunt îngerii mei păzitori care, de când m-am născut și până acum, mi-au oferit dragoste necondiționată, inspirație și, mai presus de orice, protecție. Mama este cea mai puternică femeie pe care o cunosc și mi-aș dori să am măcar jumătate din tăria ei de caracter. Mă inspiră și reechilibrează atunci când tind să pierd direcția corectă. Este construită din titan pe interior și mătase pe exterior. Are o grație și eleganță în comportament și exprimare greu de egalat. Reprezintă pentru mine definiția succesului feminin și dovada că o femeie poate fi frumoasă, deșteaptă, independentă, mamă, soție, bunică și gospodină perfectă. A trecut prin toate tsunami-urile vieții cu grație, demnitate și fermitate. Tatăl meu este, cu siguranță, în Wikipedia prezentat la definiția tatălui perfect. El a fost primul antreprenor al familiei și cel care mi-a spus tot timpul că „afacerile se fac cu oameni”. Pe lângă distincția și eleganța prezenței lui, are o diplomație naturală în gesturi și atitudine pe care nu am mai întâlnit-o nicăieri. Este un magnet pentru oameni și sufletul petrecerilor. Părinții mei sunt sursa de inspirație a mea și a soțului meu, pentru că-și trăiesc extrem de intens și frumos cea de-a doua tinerețe. Călătoresc foarte mult, au mai multe vacanțe într-un
an decât am avut eu în ultimii zece, au casa plină de prieteni, au construit o echipă FANtastică în Suceava, sunt implicați în acțiuni umanitare, fiind membri consacrați ai clubului Rotary și, orice fac sau oriunde merg, își lasă amprenta eleganței, bunătății și a respectului.

Cele mai prețioase cadouri din viața mea sunt cei trei băieți – da, da, știu, soacra cu trei nurori… (râde – n.red.) Armand și Eric practică dansul sportiv de performanță de cinci ani, ambii doborând recorduri în acest sport atât de intens și fascinant. Armand tocmai a obținut o bursă integrală pentru patru ani, la cel mai performant liceu privat din România, Olga Gudynn International School, și se pregătește intens pentru competițiile internaționale din acest an. Eric are 11 locuri întâi consecutive la competițiile de dans sportiv naționale, iar anul acesta urmează și debutul lui la nivel internațional. Ares este cel mai mic, înțeleptul familiei, pentru că are o maturitate în gândire care de multe ori o depășește și pe a mea. Ei sunt esența și centrul existenței mele, sunt cea mai sigură și profitabilă investiție pe care o fac în viața mea. Faptul că am fost lângă ei în fiecare etapă a dezvoltării lor și că sunt mereu conectată la programul, viața și visurile lor mă obligă să le dau cel mai bun exemplu posibil și să rămân alături de ei, inspirându-i să-și atingă potențialul maxim. 

L-am lăsat la final pe soțul meu, pentru că fără el nu aș fi reușit să ating performanțele actuale pe plan profesional și personal. Alex reprezintă oaza mea de liniște, protecție și „locul meu sigur / refugiul meu”. Pentru a putea funcționa la capacitate maximă, am nevoie de stabilitate, protecție și încredere. El îmi oferă toate aceste lucruri, preluând controlul situațiilor dificile atunci când eu nu le mai pot gestiona. El este ancora mea și cel care m-a salvat din multe situații-limită. Este un tată extraordinar pentru cei trei băieți și un antrenor extrem de dedicat. Fiind sportiv de performanță, știe să seteze limite și să gestioneze programul strict al băieților mult mai eficient decât mine. Ne completăm perfect și încă mai avem ce descoperi unul despre altul. Când creștem mari – cum spune el – ne dorim să trăim viața părinților mei. Ne imaginăm cum vom străbate tot globul împreună și vom savura faptul că ne-am îndeplinit cu succes misiunea de a crește trei bărbați fenomenali.

Cum este ca femeie într-un business dominat de bărbați? Și nu orice business, ci unul care deține poziția supremă pe piața din România.
Încă de când eram copil, m-am înțeles excelent cu băieții, cățărându-mă cu ei prin copaci, jucând fotbal sau plimbându-ne cu bicicletele. În liceu, cei mai buni prieteni tot ei îmi erau, iar de la 20 de ani am construit relații profesionale solide, bazate pe comunicare deschisă și încredere. Cred că mi-e foarte ușor să comunic cu bărbații din orice business, pentru că știu cum gândesc și le răspund în termenii lor. Ei sunt mult mai puțin complicați decât femeile. Cu ei rezolv orice situație profesională foarte rapid și fără explicații suplimentare. Când am preluat filiala din Iași, eram trei femei și 30 de bărbați. Acum proporțiile au rămas aceleași, dar la o scară mult extinsă. Acum suntem o echipă de 200 și continuăm să creștem. A fost natural să construiesc o relație profesională durabilă, pentru că bărbații recunosc ușor o persoană determinată, care-i poate ajuta să evolueze și oferă foarte mult respect și loialitate. Am realizat totul cu implicare și pasiune, pentru că îmi place extrem de mult ceea am făcut și fac și nu reprezintă un efort pentru mine. Nici nu simt că trebuie să modific sinele real pentru a obține ceva. Înainte de FAN Courier am lucrat în domeniul bancar, un segment dominat tot de bărbați, și am avut aceeași interacțiune eficientă și constructivă. Activând într-unul dintre cele mai dinamice domenii, care-ți oferă posibilitatea de a te dezvolta zilnic și, mai ales, de a te autodepăși, nu simt nici după zece ani rutina sau erodarea interesului față de compania pe care am ridicat-o din cenușă. A fost una dintre cele mai mari provocări să preiau firma despre care niciun client din Iași nu mai voia să audă, să refac încrederea oamenilor în brandul FAN și să conving mica echipă preluată că de data asta voi rămâne și că nu am de gând să-i abandonez. S-au făcut pariuri atunci când am preluat managementul filialei, că voi rezista maxim trei săptămâni. Și au trecut aproape 11 ani, în care 80% dintre oamenii alături de care am început sunt în continuare lângă mine (majoritatea bărbați).

Ela Ștefan
Vestă LOULOU

Cum decurge o zi de lucru obișnuită din viața ta?
Vă dau exemplu una dintre săptămânile lunii aprilie, care a fost cam așa: luni, 7:00-14:00 – timp alocat întâlnirilor/videoconferințelor IMO3D/VYZMO; 16:00-18:00 – rezolvare mail-uri FAN; 18:00-22:00 – antrenament copii; marți, plecare la Iași până joi; vineri, întâlniri pentru proiectele imobiliare, antrenamente copii, aniversare copil 5 ani; sâmbătă, competiție copil 12 ani; duminică, grătar cu prietenii; și luni… de la capăt! (zâmbește – n.red.)

Dar o zi liberă, doar pentru tine? Ce-ți place să faci în timpul liber?
Nu am idei excentrice, dar mi-aș dori să citeeeesc într-o vilă la malul mării, cu un pahar de vin și un espresso și să admir apusul, pentru că răsăritul nu-l prind niciodată. Dar, cel mai probabil, într-o viață viitoare, pentru că în actuala nu am alt timp decât în avion; acolo sunt ruptă de realitate și savurez la maxim momentul meu de repaos. 

Care sunt responsabilitățile profesionale și personale pe care ți le asumi cu cea mai mare plăcere?
Responsabilitățile profesionale, pentru mine, sunt ceea ce fac zilnic cu plăcere. Îmi place să reușesc să găsesc soluții și să le implementez acolo unde oricine altcineva nu vede niciuna. Urăsc cuvântul „imposibil”. Îmi învăț copiii zilnic să facă orice cred ei că ar putea avea succes și să caute soluții până le găsesc pe cele potrivite, pentru că nu există „nu pot”, există doar „nu vreau”. La fel cum nu există „încerc” și există doar „fac”. Cea mai mare frustrare a mea este să depind de altcineva atunci când știu că ceea ce construiesc este benefic din orice unghi aș privi. Responsabilitățile personale sunt clar copiii, și fiecare zi alături de ei și orice realizare a lor este satisfacția supremă pentru mine. 

Care ar fi partea goală a paharului? Există așa ceva?
Dacă m-ai fi întrebat la 20 de ani, umpleam trei pagini de răspunsuri cu partea goală a paharului. Acum, privind în urmă, nu mai regret nimic. Am fost de multe, prea multe ori în situații-limită, una dintre ele fiind chiar extremă (am fost foarte aproape de a rămâne cu cei trei copii pe drumuri, la propriu). Dar dacă nu aș fi ajuns acolo, n-aș fi fost nevoită să fac toate lucrurile pe care le-am dezvoltat până acum, n-aș fi găsit partenerii de business pe care-i am în prezent, n-aș fi inventat bani din locuri în care nu s-a uitat nimeni. Acum știu – dar mi-a luat ceva timp și suferință – că Dumnezeu m-a ghidat pe acest drum și mi-a luminat calea minut după minut, aducând în viața mea oameni și momente inimaginabile, demne de cele mai neașteptate filme de Oscar. Dacă a fost greu drumul până aici? Da, extrem, însă sunt abia la jumătatea lui și mă rog doar ca cea de-a doua parte să fie mult mai plină de liniște și serenitate decât prima parte. Și da, învăț încă să trăiesc fiecare zi și să număr binecuvântările, ignorând timpii de așteptare. Dacă mai am ceva de îmbunătățit la mine? Multe, însă în primul rând RĂBDAREA. Nu sunt un om răbdător, eu vreau totul IERI! 

Ce pondere are luxul în viața ta? Și ce înțelegi tu prin lux?
Întrebarea mea preferată! 

Eu m-am născut pentru a trăi în lux. Părinții mei nu-și explică de unde am „obsesia” asta, pentru că încă de la 4-5 ani, când mergeam la mare, eram extaziată atunci când ne cazam la Amfiteatru sau Vega – erau cele mai „de lux” hoteluri de atunci. Sunt atrasă de tot ceea ce e extrem de scump, exclusivist, de la mașini până la case (am schimbat șapte, de la 20 de ani până acum), bijuterii, pantofi, avioane private, iahturi… și tot ce-și mai permit, în general, cei 2% din populația lumii. Dacă intru în orice magazin sau mă uit pe orice site, voi alege cu siguranță cele mai costisitoare produse. Încă nu am toate lucrurile de care sunt atrasă, dar nu intenționez să rămân așa! (râde – n.red.) Luxul, la nivel spiritual, pentru mine, înseamnă să găsesc timp să fac ceea ce simt că este chemarea mea. Din păcate, credința fermă și iubirea din inimă au ajuns un lux în zilele noastre. Cred că ne-am îndepărtat foarte mult de esența noastră umană. Superficialitatea a cucerit și cele mai senine minți și văd peste tot cum spiritul uman se degradează și este atras în vârtejul plăcerilor efemere, al discuțiilor lipsite de conținut și al disperării cu care oamenii își caută „menirea” oriunde în exterior, pentru că sunt atât de speriați și pustiiți în interior. Luxul înseamnă timp pentru introspecție, liniște, căutarea binelui și reîntoarcerea la esența divină care există în noi, dar pe care am inactivat-o. Luxul înseamnă și curajul de a ieși din turmă. De mică am fost mereu împotriva curentului, am analizat puțin direcția în care merge toată lumea și am urmat exact drumul opus. Nu mi-a plăcut să stau în mulțime și am preferat să deschid drumuri și să explorez oportunități noi. 

Care sunt momentele-cheie, cele care ți-au schimbat cursul vieții?
Am avut câteva, așa ca pentru mine, nu pentru oamenii normali. Un prim moment relevant pentru formarea mea ca adult a fost după ce am terminat Facultatea de Drept. După facultate m-am angajat cu ajutorul lui Felix Pătrășcanu la FAN Courier, ca agent de vânzări, eu neștiind să fac nimic altceva decât să cheltui banii părinților. Îl cunosc pe Felix de când m-am născut și, pentru mine, el reprezintă definiția succesului, în adevăratul sens al cuvântului. Știu exact cum a construit această companie, pentru că mama a fost alături de el încă de la început și am crescut odată cu tot ceea ce reprezintă FAN. Contrar tuturor predicțiilor, am lucrat acolo doi ani, cu entuziasmul tipic celor aflați la începutul carierei. Adrian Mihai mi-a fost un mentor autentic și mi-a deschis apetitul pentru vânzări. Am învățat extrem de multe de la el și, în scurt timp, semnasem numeroase contracte și aveam în față o carieră promițătoare. Pentru că simțeam că fac prea puțin, a apărut oportunitatea de a promova venirea lui Bill Clinton în România, în 2005. A fost un moment extrem de important pentru mine, având șansa să pătrund în culisele organizării și promovării unui eveniment de o asemenea amploare. A fost o experiență fascinantă și, pentru cei 24 de ani ai mei, o realizare incredibilă. Am avut pe birou, mulți ani, poza alături de domnul președinte. Mi-am continuat aventura în vânzări făcând istorie, la propriu, cu creditele bancare. Am prins exact momentul perfect, acela când vânzarea creditelor personale a explodat pe fundalul boom-ului imobiliar din 2006-2008. Atunci a fost declicul meu, în care mi-am dat seama că pot avea lucrurile pe care mi le-am imaginat și pot trăi o viață minunată la doar 26 de ani. Și de atunci, tot asta fac. Nu am înțeles niciodată de ce ar trebui să strângi bani toată viața și să-ți cumperi casa și mașina visurilor tale la 60 de ani, când le poți avea la 30 de ani! 

Ela Ștefan
Rochie LOULOU

Pentru ce ești recunoscătoare azi?
Pentru COPIII și FAMILIA mea, pentru tot ce am și tot ce mi s-a luat, pentru lumina zilei și pentru sănătatea tuturor celor dragi, pentru că am ajuns până aici și pentru că astăzi este o nouă șansă de a-mi valorifica potențialul și a-l pune în slujba binelui. Pentru că pot oferi și primi un zâmbet, un „te iubesc”, o mângâiere și o speranță. Pentru că sunt în cea mai frumoasă perioadă a vieții mele și pentru că am reușit să ajung până aici. 

Care sunt primele trei lucruri/visuri/dorințe care sunt acum pe „to-do list”-ul tău?
1: să-mi văd băieții campioni mondiali la dans sportiv; 
2: să-mi cumpăr acel elicopter/avion privat necesar pentru nenumăratele mele drumuri (asta până se realizează teleportarea); 
3: să construiesc/să generez primul meu unicorn. 

Ce reprezintă dansul pentru tine? Dansezi și tu alături de copii?
Întotdeauna am avut o admirație maximă pentru bărbații care știu să danseze. Dansul îți conferă o eleganță în atitudine și comportament pe care nimic altceva nu ți-o dă. Având băieți, i-am înscris la cursuri de dans, inițial doar pentru a învăța să danseze. Apoi au tot venit antrenori și arbitri internaționali care ne-au confirmat faptul că au extrem de mult talent și pot obține performanțe la cel mai înalt nivel. Soțul meu a practicat încă de la 9 ani acest sport, obținând numeroase titluri, astfel încât a știut exact cum să le valorifice potențialul. El este managerul, psihologul și cel mai dedicat suporter al lor, fiind și cel care se ocupă exclusiv de realizarea performanțelor lor. 

Eu am făcut patru ani de balet și 12 ani de dans modern, deci cred că au în ADN ceva și de la mine, clar… (zâmbește – n.red.) Am intrat în această lume fascinantă datorită lor și am căutat informații despre privilegiile pe care ți le conferă statutul de campion în acest sport. M-am convins că, pe lângă calitățile și abilitățile dobândite în sala de antrenament și în competiții, dansul reprezintă o pregătire extraordinară pentru viața reală. Automotivația atât de importantă în momentele dificile ale vieții, autodisciplina atât de necesară în crearea unui regim echilibrat de viață și împlinirea pe care o simți în momentul în care singur reușești performanțe notabile, toate sunt atuuri esențiale care construiesc un caracter extrem de puternic și o mentalitate de învingător. Eu încă mai descifrez tainele acestui sport atât de complex și elegant și, în viitorul nu chiar îndepărtat, poate voi găsi o cale de a-l transforma într-o altă sursă de venit. Cine știe?… 

Ela Ștefan
Rochie LOULOU

Back to business… Anumite business-uri au crescut în anul pandemic. La fel s-a întâmplat și cu FAN Courier, companie a cărei cifră de afaceri a crescut cu 15% față de 2019, dar care și-a consolidat poziția de lider constant, datorită investițiilor și serviciilor cu valoare adăugată nou introduse. La ce să ne așteptăm în viitorul apropiat, din această perspectivă? Dar în cel îndepărtat?
FAN Courier este, de 15 ani, liderul pieței locale de curierat, poziție consolidată datorită investițiilor pe care le-a realizat constant, conform unui plan de dezvoltare sustenabil, bazat pe resurse proprii, și a dezvoltării unei echipe solide. În 2020, FAN a reușit să depășească cifra de afaceri de un miliard de lei, o performanță având în vedere contextul economic generat de criza planetară, iar echipa pe care a construit-o este cheia acestei performanțe. Sunt oameni alături de care au pornit la drum acum 23 de ani fondatorii FAN Courier – Felix, Adrian și Ninu. Sunt oameni care s-au dezvoltat odată cu compania și putem spune că sunt cea mai importantă parte din rețeta succesului FAN. Inovația și pionieratul au fost, de asemenea, două constante în dezvoltarea FAN, care au influențat pozitiv întreaga industrie de curierat locală. Știm că toată lumea vorbește despre viitorul digital, însă credem că factorul uman va rămâne în mijlocul tuturor acestor acțiuni. Investițiile în tehnologizare și consolidarea relației cu clienții vor rămâne punctul forte al unui lider.

Într-un top al celor mai aglomerate luni din perspectiva comenzilor, noiembrie conduce detașat de mai mulți ani, pentru că este luna în care se organizează Black Friday, dar și pentru că are 22 sau 23 de zile lucrătoare. Decembrie este cea mai încărcată lună, deoarece este luna cu cele mai puține zile lucrătoare și, implicit, luna cu cea mai mare presiune pe curieri. Care ar fi recordul înregistrat până acum în ceea ce privește numărul de livrări într-o singură zi?
Black Friday, pentru noi, este cea mai intensă perioadă a anului și ne autodepășim recordul în fiecare an. E acea perioadă în care lăsăm la o parte hainele office și ne îmbrăcăm în blugi, bocanci și geci de iarnă, ieșim în depozit și descărcăm camioane sau ieșim chiar la livrat. Trebuie să recunosc că în ultimii ani nu am mai făcut asta, însă îmi lipsesc momentele în care mă urcam în camion și descărcam colete sau făceam puzzle cu expediții în depozit până la 5 dimineața. Eram toți acolo și nu pleca nimeni acasă. Dormeam pe cutii sau cu capul pe birou, ne susțineam și încurajam reciproc, creând legături pe viață. 

Cum îți imaginezi viitorul? Cum te vezi peste 20 de ani?
Alături de soțul meu, crescând nepoți, călătorind și construind unicorni – noi… (zâmbește – n.red.) 

Foto: Tibi Vîntur
Styling: Rosalie Toma-Kanda
Make-up artist: Ana Maria Barbu
Hairstylist: Nicoleta Micu
Ținute: LOULOU THE BRAND
www.loulouthebrand.com
Locație: Studio 82