BMW Café Racer, motocicleta cu design futurist spectaculos

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-03-2021

în: News

BMW Café Racer – viziunea de design pentru viitorul motocicletelor vine de la renumitul designer Sabino Leerentveld.

Conceptul designerului olandez seamănă mai mult cu un studiu de proiectare pentru o motocicletă sportivă futuristă cu elemente de design inspirate de super-mașini – și există un motiv întemeiat pentru acest lucru: portofoliul lui Leerentveld abundă în designuri conceptuale de hiper-mașini și automobile de curse puternice.

Schema de culori negru și auriu a conceptului pare să fie inspirată de cea folosită pentru Lotus F1 din 1985, susținută de John Player Special. Cu toate acestea, designerul a prezentat motocicleta și în alte combinații cromatice, inclusiv una în roșu și auriu care face trimitere la Iron Man. Cadrul pare a fi realizat în întregime din fibră de carbon, în timp ce alte elemente sunt din metal. Caroseria urmează o abordare minimalistă, iar stopul este integrat în cadrul secundar din spate. Interesant este faptul că motocicleta este echipată cu roți cu spițe vechi, cu anvelope de curse, realizate de Pirelli.

Farurile cu LED-uri divizate care imită iconicul grilaj BMW completează aspectul motocicletei futuriste.

Sabino Leerentveld creează concepte revoluționare pentru industria auto și moto în cadrul studioului său, Sabino design, din anul 2004.

Galerie Foto