Lamborghini Sián Roadster, un decapotabil hibrid cu 819 CP

Scris de Luxury
Publicat la data de: 09-07-2020

în: Auto
lamborghini

Producătorul italian Automobili Lamborghini a lansat o ediție limitată a Lamborghini Sián Roadster, modelul super-sport decapotat cu motorizare unică hibridă.

Bolidul este propulsat de un motor V12 despre care Lamborghini spune că este cel mai puternic construit până în prezent.

„Inovatorul motor hibrid al Sián anunță direcția pentru mașinile super-sport Lamborghini, iar open-top-ul Sián Roadster afirmă dorința pentru stilul de viață suprem, Lamborghini, pe măsură ce ne îndreptăm către un viitor care cere noi soluții”, a spus Stefano Domenicali, președinte și director executiv al Automobili Lamborghini.

Noul roadster generează o energie termică și electrică combinată de 819 cai putere (CP), iar accelerația 0 – 100 km/h se realizează sub 2,9 secunde. Viteza maximă atinsă de Sián Roadster este de peste 350 km/h.

Designul futurist al noului model este evidențiat prin liniile emblematice, de periscop, din care s-a inspirat primul Countach, care pornesc în diagonală, de la locurile din față către spate, culminând cu fantele aerodinamice din spatele șoferului și pasagerului. Partea frontală are un spliter integrat din fibră de carbon care adăpostește farurile emblematice Lamborghini în formă de Y. Astfel, fluxul de aer este direcționat prin capota frontală și prin fantele laterale de aer direct peste spoilerul din spate, prezervând eficiența aerodinamică.

Partea din spate a mașinii evocă putere extremă cu șase faruri hexagonale inspirate de modelul Countach. Eleronul din spate este integrat în profil și se extinde doar în timpul condusului pentru îmbunătățirea performanței.

Sistemul hibrid concept de Lamborghini pentru noul model super sport este complex. Vorbim despre un motor electric integrat în cutia de viteze care generează 34 CP. Acesta este activat în cazul manevrelor la viteze mici, cum ar fi mersul cu spatele sau parcarea. E-motorul este complementar motorului principal, un V12 cu 785 CP.

Lamborghini Sián Roadster mai este echipat cu o tehnologie de supracapacitare, un sistem inovator care stochează de zece ori puterea unei baterii litiu-ion. Producătorul a adăugat un sistem de frânare regenerativ prin care sistemul de stocare a energiei este încărcat complet la fiecare frânare.

Noul Lamborghini este produs într-o ediție de 19 de exemplare, toate fiind deja vândute.