Expoziţie de pictură „From Rajahstan to Balkan“

Scris de Luxury
Publicat la data de: 23-07-2015

în: Art & Design

Galeria Artxpert are deosebita plăcere de a vă invita sâmbată, 25 iulie 2015, începând cu orele 20.00 să luaţi parte la o călătorie vizuală excepţională – din India, trecând prin Persia, Turcia şi până în Balcani. Ghizii sunt doi artişti plastici: Serena Luna Raggi şi Paul Hitter, ei îmbină perfect cele două energii planetare – energia masculină şi energia feminină – delicateţea personajelor artistei italience fiind completată de forţa din tablourile pictorului român. Cei doi au în comun pasiunea pentru cultura rromă, pasiune ce dă naştere unor tablouri colorate intens, pline de detalii, în care visarea, frumuseţea, melancolia completează armonios spiritul sălbatic, liber, focul şi sângele fierbinte. Expoziţia este cu vânzare şi poate fi vizionată doar în seara zilei de 25 iulie. Gazde sunt chiar cei doi artişti.

SerenaLUNARAGGI

Despre Serena Luna Raggi

Artista originară din Bologna, unde a urmat cursurile Academiei de Artă, se inspiră în lucrările ei din miniaturile indiene şi persane, foloseşte o tehnică mixtă de culori de ulei, acuarelă, pastel şi acrilic, pe un suport de hârtie. Serena călătoreşte intens şi deseori se observă în lucrările ei comorile adunate în timpul acestor călătorii: bijuterii, stofe, simboluri şi mai ales poveştile oamenilor întâlniţi.

Pasionată de arta orientală, de la miniatura persană la decorurile indiene şi la iconografia bizantină, toate acestea se îmbină în imaginea femeii ancestrale pe care o regăsim în lucrările Serenei Luna Raggi.

Până în prezent a avut expozitii personale în Roma, Milano şi alte oraşe din Italia, aflându-se la prima expoziţie în afara ţării.

http://serenalunaraggi.tumblr.com/

 

Despre Paul Hitter

Paul Hitter este un pictor român, născut în 1982, care îl are ca Maestru pe artistul Matei Şerban Sandu. A studiat la Academia de Artă din Munchen în clasele artiştilor: Nikolaus Lang, Sean Scully, Karin Kneffel.

Până în prezent, a expus în expoziţii personale şi de grup în: Bucureşti, Praga, Los Angeles, Marsilia, Milano, Paris, Las Vegas, Salt Lake City.

În prezent, trăieşte în România şi în Statele Unite ale Americii.

www.paulhitter.com

 

Despre Galeria ArtXpert

Galeria ArtXpert este o galerie de artă înfiinţată în anul 1990, având un sediu în Bucureşti şi unul în Pasadena, California. Galeria reprezintă exclusiv următorii artişti: Matei Şerban, Paul Hitter, Traian Filip, David Sandu, Vasile Grigore, Jason Crum, Cornel Lazia.

Site-ul galeriei: http://artxpert.net/

 

Adresa ArtXpert: Strada Puţul lui Zamfir nr 45, Bucureşti

Intrarea este liberă