Crama LILIAC anunță o nouă premieră: lansarea primului vin spumant, Sparkling by LILIAC

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 06-07-2018

în: It happened

În vinurile LILIAC, pe lângă strugurii româneşti, culeşi cu multă migală şi dragoste, se regăseşte și un procent semnificativ de experienţă internațională. Tehnica de ultimă generaţie vine în completarea artei oferite de oenologi recunoscuţi ca Laurent Dubreuil.

Laurent Dubreuil este un oenolog francez care a produs de-a lungul carierei peste 30 de milioane de litri de vin, majoritatea în Franța, Rusia, Armenia și, desigur, în România. Trăiește în țara noastră de 14 ani și a oferit consultanță pentru multe crame autohtone. Din luna iunie, s-a mutat în Batoș, pentru a coordona producția vinului la crama LILIAC. 

În frumoasa podgorie de la Batoș, crama LILIAC deține și o cabană aflată la hotarul superior al viei, punând la dispoziția vizitatorilor o sală de degustare cu o capacitate de 20 de locuri.

În septembrie 2015, crama LILIAC a lansat vinurile reper din gama Private Selection: Merlot 2013, Pinot Noir 2013 și primul Orange Wine din România. Prețurile acestor vinuri se află în categoria high premium și sunt cuprinse între 78 și 150 de lei. Aceste vinuri sunt exemple extraordinare ale definiției regiunii Lechința, care contribuie la complexitatea și personalitatea fiecărui vin.

Vinurile din gama Private Selection sunt producții „ediție limitată”, realizate din cei mai buni struguri din vița-de-vie, selectați cu grijă, manual, de către personal calificat.

Randamentele controlate ale viței-de-vie, fertilizarea bio cu gunoi de grajd de la fermele din regiune, atenția mărită pentru calitatea fiecărui ciorchine dau naștere acestor vinuri cu caracteristici remarcabile.

Anul acesta, crama LILIAC anunță o nouă premieră, și anume lansarea primului vin spumant, Sparkling by LILIAC, produs după metoda tradițională (méthode champagnaise), din Fetească Albă și Chardonnay, ținut 30 de luni pe drojdie. Începând cu luna iulie, noul spumant va fi disponibil în magazine specializate și în anumite restaurante.

Reperul portofoliului rămâne Titan Fetească Neagră, vin produs prima dată în 2013, într-o ediție limitată, de 600 de sticle. În 2016 a fost lansat pe piață, iar succesul a fost fulminant, producția fiind „sold out” în câteva luni. În 2018, crama LILIAC reeditează vinul, de această dată Titan Fetească Neagră 2015, într-o ediție limitată la 900 de sticle, mai exact trei barili.

„Lucrăm cu zâmbetul. Pentru a-i face fericiți pe oameni, pentru a-i face să zâmbească în compania vinurilor noastre. Avem o echipă restrânsă, dar foarte entuziastă. Deși mai mică numeric decât în trecut, echipa actuală a reușit să obțină rezultate mult mai bune, iar împreună suntem mai puternici. Acesta este doar începutul și am mare încredere în ceea ce ne arată orizontul”, declară Miron Radic, CEO amb Wine Company.

amb Wine Company este parte din concernul austriac amb Holding. Cu un portofoliu impresionant în domenii precum construcții și imobiliare, amb Holding este dedicat dezvoltării durabile. Pe lângă fascinantul proiect al vinurilor LILIAC, amb Holding se concentrează și pe alte arii de investiții, cum ar fi agricultura și silvicultura.