Bentley dezvăluie detalii despre noul SUV de lux Bentayga V8

Scris de Luxury
Publicat la data de: 01-07-2020

în: Auto

Producătorul auto de lux Bentley Motors a prezentat detalii despre noul Bentayga, modelul SUV cu peste 20.000 de exemplare lucrate manual de la lansare până în prezent.

Noul model a primit îmbunătățiri pe partea de design și performanță, combinând abilități de grand tourer performant, limuzină de lux, mașină spațioasă de familie și off-roader.

Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, a subliniat că noul Bentayga contribuie la repoziționarea segmentului SUV de lux.

„Ne-am ascultat clienții și am adus îmbunătățiri în zonele cele mai importante pentru ei, iar noul Bentayga este o extensie complet modernizată și frumoasă a abilităților și realizărilor modelului inițial”, spune executivul.

Noul Bentayga are partea din spate transformată major, cu o reproiectare totală a suprafețelor, inclusiv un nou hayon pe toată lățimea, cu noi stopuri încapsulate, în timp ce plăcuța de înmatriculare a fost mutată mai jos, pe bara de protecție, în timp ce lățimea spateului a crescut cu 20 mm.

La interior, printre modificări se numără partea centrală a bordului și volanul, bordurile ușilor și scaunele complet noi – acum disponibile cu opțiunea ventilație în spate pentru cabina cu cinci locuri. Totodată, pasagerii din spate se bucură de un spațiu semnificativ mai mare, zona pentru picioare crescând cu până la 100 mm în funcție de configurație.

Super mașina are un nou sistem de infotainment integrat în tabloul de bord în formă de „aripă”, lucrat manual, și are un ecran de 10,9 inci cu o grafică edge-to-edge. Mai mult, porturile de date USB-C și un încărcător de telefon wireless fiind acum incluse în configurația standard. Noul Bentayga este dotat acum cu un SIM încorporat, la fel ca și cel mai nou model Continental GT.

Bentley va lansa inițial varianta Bentayga V8, oferind performanțele unui supercar adaptate la utilizarea de zi cu zi, versiunile plug-in Hybrid și W12 urmând să fie lansate anul acesta. Varianta Bentayga pe benzină include un motor de 4,0 litri V8 care dezvoltă 550 CP.

„Noul Bentayga reflectă calitățile cu adevărat sofisticate și designul altor membri ai familiei Bentley, precum noul Continental GT și noul Flying Spur”, a spus Chris Cole, director de linie de produse pentru Bentayga.