Harman Kardon Omni: Speaker Wireless HD

Scris de Iulian Machi
Publicat la data de: 17-06-2015

în: Art & Design

Reputatul producător audio Harman Kardon ne-a surprins cu noile sale dispozitive pentru streaming în mai multe camere din locuință. Difuzoarele Harman Kardon Omni și adaptorul wireless Adapt vă transformă telefonul în inima unui sistem de muzică centralizat pentru toată casa, făcând posibil streaming-ul prin Wi-Fi către difuzoare plasate în camere diferite și ajustând muzica pe măsură ce vă deplasați dintr-o încăpere în alta. Primele dispozitive din gama Omni sunt difuzoarele wireless Omni 10 și Omni 20. Omni 10 reprezintă un set de două difuzoare a câte 25 W, iar Omni 20 – un set de patru difuzoare a câte 15 W, pentru a da startul petrecerii așa cum se cuvine.

Harman Kardon Omni 20 Black (Front View)

Difuzoarele pot fi plasate în camere diferite și puteți reda muzică diferită pe fiecare dintre ele sau puteți intra în modul party și să redați același cântec peste tot. Pentru a continua muzica și în camera în care vă deplasați, tot ce trebuie să faceți este să apăsați butonul de conectare aflat pe partea superioară a fiecărui difuzor atunci când vă mutați într-o altă cameră.

O altă idee: puteți pune o pereche de boxe împreună într-o singură cameră pentru sunet stereo. Sau, de ce nu, puteți să instalați chiar mai multe pentru a crea un sistem complet de difuzoare – excelent pentru filme High Definition cu sunet surround 5.1.

O problemă întâlnită la alte sisteme wireless este că e mai greu să transmită toate acele detalii audio prin unde, decât este să le trimită printr-un simplu cablu. Cu toate acestea, sistemul Omni suportă streaming audio la calitate de studio (24 biți, 96 kHz), astfel încât semnalul nu va pierde nicio nuanță, deși circulă prin aer în loc de fir – prin urmare, camerele dumneavoastră pot arăta mult mai bine fără toate acele cabluri inestetice.

Harman Kardon Omni 10 Black (Front View w Phone)

Difuzoarele sunt controlate prin intermediul aplicației Harman Kardon Controller, disponibilă atât pe iOS (dispozitive Apple), cât și pe smartphone-uri și tabletele ce rulează Android. Pur și simplu faceți drag & drop în telefon pentru a reda piesele pe un anumit difuzor. Aplicația vă permite, de asemenea, să grupați difuzoarele și să le controlați ca atare sau la nivel individual.

Pe lângă Wi-Fi, bineînțeles că nu sunt omise sursele de streaming prin Bluetooth și intrări auxiliare, pentru a putea recurge și la alte servicii de muzică și de streaming, cum ar fi YouTube.

Pe de altă parte, dacă aveți deja un sistem stereo de care sunteți mulțumit, Harman Kardon Adapt reprezintă un adaptor wireless care se atașează la sistemul existent și îl conectează la rețeaua wireless. Odată conectat, puteți transmite fără griji, sau fire, tot ce descărcați pe telefon și nu numai. Practic, orice dispozitiv poate deveni o sursă de muzică pentru toată casa, iar cei pasionați de viniluri, de pildă, pot combina căldura și detaliile acestor discuri cu comoditatea high-tech de a face streaming wireless.

Omni 20 White

Energy Expo 10-13 octombrie