Casadei goes back to the future

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 29-06-2023

în: Fashion

Casadei

Percepția atingerii și a senzațiilor, o pasiune de familie, un dialog între generații. Emoțiile au prins viață mereu în fața unei perechi de pantofi Casadei: la deschiderea cutiei, o femeie își amintește de dorințele ei din copilărie, în timp ce o fetiță visează la femeia care va deveni.

Cu noua colecție de primăvară-vară 2023, Casadei călătorește în viitor. Acest expert al pantofului Made in Italy privește către viitor cu aceiași ochi cu care acordă o atenție exacerbată calității și finisajelor, în timp ce păstrează moștenirea companiei ce-și are sediul în San Mauro Pascoli încă din 1958. În locul în care s-a născut autorul cărții „Il fanciullino”, Giovanni Pascoli, înflorește și imaginația lui Cesare Casadei, directorul de creație al Casei, a doua generație a unei afaceri de familie radicale și independente. Cuvinte și acțiuni sincere, o muncă bazată pe dragoste, precum și un mix între măiestria sofisticată și tehnologia avansată.

Casadei

Tradiția și experimentarea, senzualitatea și virtuozitatea avangardistă se reunesc în noua colecție Casadei, care prezintă un toc psihedelic ce amintește de formele curbe ale celebrului scaun creat de designerul danez Verner Panton. Colecția de primăvară-vară 2023 a Casei introduce modelul Elodie, un pantof caracterizat printr-un logo 3D fără precedent.

De asemenea, sandalele Sue aduc un omagiu femeii invizibile din „Fantastic Four”, cu o parte superioară din vinil care dispare în numele rigorii minimaliste a SF-ului. Designul îndrăzneț depășește limitele creației prin liniile spațiale ale modelului Nina, o sculptură strălucitoare a unui nou design emblematic, un punct de întâlnire între forța structurii din piele lăcuită și transparența inserțiilor din vinil care devin invizibile pe picior. Futurismul rămâne semnătura Casadei chiar și atunci când vine vorba de diferitele înălțimi ale tocului Scarlet, călătorind în timp, din anii ‘90 până în anii ‘50.

Casadei

Pantofii slingback nu sunt deloc nostalgici cu rozul lor șocant și verdele acid, întruchipând un vis neon futurist. Cu vârful ușor migdalat al sandalelor și cu linia de vinil care mângâie ușor bareta, noile modele vor fura toate privirile. Acești pantofi par desprinși dintr-o fotografie alb-negru a lui Helmut Newton sau dintr-o creație seducătoare și feminină a lui Ellen von Unwerth, cu care Casadei a stabilit o strânsă colaborare și prietenie de-a lungul anilor: astăzi, delicatețea liliachiului alternează cu nuanța de nude și albul ceresc din 2001, iar „Odiseea Spațială” cedează loc negrului complet al infinitului.

Tocul Scarlet este gata să preia forme tubulare delicate ce se intersectează cu aperturi revelatoare în cazul sandalelor flip-flop Lucrezia, după care se împreunează cu dinamicul aspect al sandalelor Ilary și îmbrățișează couture-ul cu fețe pliate din satin de mătase pură, decorate cu detalii din vinil transparent, o trăsătură specifică a colecției de primăvară-vară 2023 de la Casadei.

În ceea ce privește accesoriile, pliurile își fac simțită prezența ca valurile mării într-un peisaj ondulat. Aici, modelul de sezon vine în nuanțe calde, simbolul logoului C-Chain fiind forma pe care se forjează relieful domol de pe clapă și lanțul gros al curelei de umăr.

Înapoi în viitor, nava spațială Casadei își face drum spre planeta Rock, adevărata inovație hi-tech din ultimele sezoane. Cu trei colecții de succes, acest elogiu adus decadei șaptezeciste marchează o revenire a platformelor, preluând culoarea lemnului care alcătuiește structura lor, acoperită cu un cauciuc personalizat și elemente din piele care sunt țesute pe vârf. Această paletă de culori pământii face trimitere la Formentera.

Casadei

De la genți până la pantofi, noua colecție Casadei prezintă modele perene concepute pentru înălțimi amețitoare, în culori aprinse. Prințesa din „Aladdin”, cu condurul ei iridescent cufundat în argintiu și liliachiu, pare acum să aibă un mers și mai rebel prin curtea sultanului. Inspirată de brățările din Egiptul Antic și Imperiul Roman, Casa creează adevărate bijuterii, menite a înnobila picioarele zeițelor și împărăteselor contemporane.

Colecția de primăvară-vară 2023 semnată Casadei este sinonimă cu împletitura de pe modelul Berenice, unde vinilul vopsit este creat folosind o abordare modernă a străvechii tehnici de țesut, gata să se înalțe pe noul toc cilindric Cleo, la fel ca pe talpa Luna sinuos rotunjită, acoperite integral de împletitura meticuloasă din piele vegană Hanoi.

Ajuns la cea de-a zecea aniversare, tocul Blade continuă să evolueze în acea mișcare perpetuă tipică brandului Casadei. Sandalele Blade Hollywood etalează un degrade cromatic sclipitor, au baretă și branț din vinil transparent care abia se văd și dispar complet odată ce sunt încălțate, concentrând toată atenția pe minibanda căptușită cu micro-ștras de la vârf. Această creație pare atașată de picior ca prin magie: tocul Blade, ascuțit ca o lamă, strălucește cu îndrăzneală, fiind o armă de seducție convingătoare și absolut irezistibilă.

Casadei