Un ceas Patek Philippe tocmai s-a vândut pentru 7,8 milioane de dolari. Vezi cum arată

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 11-05-2021

în: Watches

Un ceas mondial Patek Philippe excepțional de rar a stabilit două noi recorduri mondiale în weekend, după ce a realizat aproape 8 milioane de dolari la o licitație destul de strânsă.

Facturat drept „jocul final” pentru colecționari, ceasul a eclipsat estimarea sa ridicată de 4 milioane de dolari aproape dublu pentru a se vinde pentru un astronomic 7,8 milioane de dolari la vânzarea ceasurilor Phillips de la Geneva sâmbătă, 8 mai. Potrivit lui Phillips, acesta este cel mai bine plătit ceas de mână din aur galben la licitație. Este, de asemenea, un record pentru acest model.

foto via @robbreport.com

Casa de licitații a spus că râvnita capodoperă de la încheietura mâinii a declanșat un război lung și feroce între nouă colecționari internaționali, înainte de a fi finalizat de telefon anonim care a oferit cea mai mare sumă.

Ceasul, cunoscut drept „Drumul Mătăsii”, a fost primul din doar 11 Ref. 2523 de modele care urmează să fie realizate și unul dintre cele trei care să prezinte o imagine a masei terestre eurasiatice. Are un cadran de email imaculat cloisonné și două coroane: una înfășoară ceasul, în timp ce cealaltă controlează inelul orașului, o caracteristică care permite utilizatorului să calculeze ora curentă în cele 40 de orașe enumerate în jurul circumferinței ceasului.

foto via @robbreport.com

Au trecut aproape două decenii de când un Ref. 2523 cu o hartă a Europei și Asiei a apărut pe piață. Ca o dovadă suplimentară a importanței modelului, unul dintre omologii săi locuiește de fapt în muzeul Patek Philippe, în timp ce celălalt este găzduit într-o colecție privată. Acest lucru explică prețul ridicat. Acest ceas special, care a rămas latent de câțiva ani, ia acum titlul de cel mai scump ceas de mână cu două coroane Patek Philippe Worldtime.

Sursa: This Rare Patek Philippe World Timer Just Sold for a Record-Breaking $7.8 Million