Omega celebrează 125 de ani de istorie prin două modele noi

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 07-05-2019

în: Watches

La sediul central din Bienne, Elveția, în cadrul muzeului Omega, reputata casă orologeră a dezvăluit două modele noi-nouțe, menite a marca împlinirea a 125 de ani de istorie a brandului. Oaspeți din toată lumea au rememorat momentele cheie din istoricul companiei, inclusiv povestea numelui ales.

Primul atelier al Casei a fost deschis în 1848, de către un tânăr ceasornicar pe nume Louis Brandt. Evident, pe atunci nu purta încă numele Omega. Aproape 50 de ani mai târziu, în 1894, cei doi fii ai lui Brandt, Louis-Paul și César, au inventat un nou mecanism care avea să schimbe pentru totdeauna industria orologeră. Calibrul 19-ligne a însemnat, pe lângă introducerea unei inovații de pionierat, și debutul liniilor de producție industriale. Era o inovație atât de importantă, încât cei doi frați au denumit mecanismul „Omega”, după ultima literă a alfabetului grecesc, simbolizând realizarea supremă. În urma acestei reușite, compania a preluat numele Omega în 1903.

Galerie Foto

Cu ocazia aniversării a 125 de ani de istorie, două noi creații au fost dezvăluite publicului. Prima este Omega De Ville Trésor 125th Anniversary Edition – un ceas realizat din aur galben de 18 carate, cu o curea din piele de culoare vișinie și un cadran într-o nuanță asortată cu culoarea definitorie a brandului.

Cea de-a doua creație Omega este o reiterare a legendarului model 19-ligne Calibre, care primește astfel un nou suflu, adaptat secolului al XXI-lea. Cei de la Omega au scos din propria vistierie o serie de componente originale, cum ar fi punți, eșapamente sau arcuri de balansier bimetalice. Acestea vor fi acum folosite de către maeștrii ceasornicari din cadrul diviziei Omega Atelier Tourbillon pentru (re)crearea a 19 mecanisme destinate unui nou ceas de buzunar, model „half hunter”, un clasic care depășește barierele timpului.