Montblanc Haus: O destinație care aduce o odă scrisului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 16-05-2022

în: News

Montblanc s-a autodepășit cu instrumentele de scris timp de zeci de ani. Extinzându-și experiența, brandul a prezentat recent Montblanc Haus, o destinație care înfățișează călătoria sa de la înființare până în prezent și vorbește despre oamenii și clienții săi într-un cadru unic.

Situată chiar lângă sediul său și locația în care este fabricat emblematicul Meisterstück, Montblanc Haus este inspirată de moștenirea și supremația mărcii. Aceasta este proiectată de Nieto Sobejano Arquitectos și aduce un omagiu formei istorice a ambalajului instrumentelor de scris și combinațiilor de culori folosite de acesta.

Având o siluetă întunecată cu nuanțe de alb în interior, decorul clădirii este o dovadă a atenției brandului pentru detalii și a importanței sale imense asupra calității. Comentând despre aceasta, CEO-ul Montblanc, Nicolas Baretzki, a declarat: „Ne-am gândit să creăm o casă specială pentru arta scrisului, un loc în care oamenii să poată descoperi sau redescoperi puterea incredibilă a scrisului de mână și creativitatea, imaginația și emoția pe care le deblochează în toată lumea. Montblanc Haus a fost concepută ca o călătorie de descoperire, spusă prin ochii unei companii care se află în centrul culturii scrisului de peste 115 ani.”

Montblanc

 

Menționând în mod similar, Vincent Montalescot, EVP Marketing Montblanc, a remarcat: „Montblanc Haus ne-a permis să descoperim câteva comori din arhiva noastră pe care suntem dornici să le împărtășim lumii. Această experiență nu este dedicată doar poveștilor incredibile care au fost scrise de-a lungul timpului, inclusiv ale noastre, ci și tuturor poveștilor grozave care urmează să fie scrise, deoarece îi invităm pe vizitatori să fie inspirați.”

 

Expoziția permanentă de la Montblanc Haus își propune să inspire scrisul cu teme precum – The Pulse of Writing, o experiență captivantă care evidențiază puterea și valoarea scrisului, Montblanc’s Legacy and Vision, care spune povestea brandului și a emblematicului, Meisterstück. , Scrierea de mână din întreaga lume care evidențiază diferite tipuri de scris de mână tradus în lucrări de artă, Meșteșuguri și inovație care prezintă know-how-ul creării și producției de instrumente de scris ale mărcii și Colecțiile Montblanc care explorează diferite colecții, inclusiv ediții limitate și piese exclusive High Artistry. 

Montblanc

De asemenea, spațiul The Mark Making este dedicat în continuare vizitatorilor și celor care și-au lăsat amprenta, oferind o bibliotecă de autografe cu 30 de note originale scrise de mână de la Ernest Hemmingway și Albert Einstein, la Frida Kahlo și Spike Lee, combinate cu un material digital.

Montblanc Haus și-a deschis porțile pentru public pe 10 mai 2022, la Hamburg.