Gucci X adidas celebrează lumea sportului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-05-2022

în: Fashion

Gucci x adidas

Gucci x adidas merită toate aclamațiile legate de sport. Cam asta este amploarea colecției colaborative: este un adevărat slam dunk, un hat trick, un grand slam. Joc, set, meci. Tema sportivă este, desigur, derivată din colaborarea în sine, o colecție de îmbrăcăminte sport retro realizată de directorul de creație al casei de modă de lux, Alessandro Michele, care cercetează arhiva adidas.

Gucci x adidas

Văzută pentru prima dată în timpul show-ului „Exquisite Gucci” de la FW22, colecția Gucci x adidas este fascinația lui Michele pentru sportul vechi de școală, în formă IRL. Colaborarea este reprezentată de articole vestimentare la care a făcut aluzie în colecțiile Gucci de-a lungul anilor, dar, de data aceasta, este o întreagă colecție.

Dar adorația lui Michele pentru sport și kitsch-ul conștient de sine nu este în mod inerent nou pentru noi, publicul adorator, așa că de ce colaborarea dintre cele două branduri încă pare a fi esențială? Este vorba de prestigiul autenticității. Da, este grozav că există jachetele sport, tricourile, gențile și adidașii Gazelle cu marcă comună Gucci x adidas.

Gucci x adidas

Acestea nu sunt simple jachete sport, ci variații ale jachetei THE adidas, care a stabilit standardul pentru toate jachetele atletice ușoare care au urmat. Deși Gucci x adidas este, prin definiție, o colaborare vestimentară, este și o recunoaștere a lucrului bine făcut. Doi titani ai culturii, fondați la o distanță de câteva decenii unul de celălalt, reunindu-se în armonie. Echipa de vis.

Gucci x adidas

Asemănător colaborării Gucci The North Face, Gucci x adidas este o colaborare perfectă, deoarece există atât respect, cât și o perspectivă proaspătă a pieselor clasice. Așadar, colecția capsulă prezintă jachete croșetate, pantaloni „track” cu monogramă, pălării și șepci clasice, în timp ce lansează noi modele de jachete safari, tricotaje grosiere, tricouri polo cu dantelă și fuste cu un aspect șifonat. De asemenea, accesoriile încapsulează esențialul colaborării ca o declarație concisă.

Gucci

 

Lookbook-ul Gucci x adidas va fi primul care va fi lansat pe 7 iunie prin aplicația adidas CONFIRMED, anumite magazine Gucci și magazine pop-up. Toate celelalte piese ale colecției vor fi lansate după debutul unei campanii dedicate.