Titanic Explorer, submarinul futurist perfect pentru miliardari

Scris de Luxury
Publicat la data de: 06-04-2021

în: News

Producătorul Triton a dezvăluit cel mai performant model de submersibil lansat până în prezent. Modelul 13000/2 TE (Titanic Explorer) este o variantă îmbunătățită a submarinului folosit în 2019 pentru a explora epava Titanicului.

Capabil să coboare până la o adâncime de 4.000 de metri, submersibilul arată ca o fuziune a unei sfere zburătoare futuriste cu o super-mașină. 

Triton spune că cel mai vizibil aspect la 13000/2 TE este designul retractabil Gull Wing, care oferă versatilitate în timpul operațiunilor submarine. Când aripile sunt complet retrase, submarinul devine mai stabil, ceea ce îl ajută să atingă viteze mai mari de ascensiune și coborâre, fiind mai ușor de manevrat prin spațiile înguste. Totodată, aripile sunt echipate cu lumini și camere care intră în funcțiune când acestea sunt complet extinse.

Submarinul Triton are, de asemenea, un mod de „operare silențioasă” care ajută la observarea faunei marine fără a atrage atenția. Cealaltă caracteristică notabilă a lui Titanic Explorer este carena acrilică transparentă, care permite ocupanților să observe adâncurile oceanului. „Ce rost are să cobori dacă nu poți vedea nimic când ajungi acolo? Prin urmare, am dezvoltat Gull Wings pentru a contracara întunericul de la adâncime”, a spus John Ramsay, inginerul principal de proiectare al Triton.

Deocamdată, compania cu sediul în Florida a lansat imagini de concept cu submarinul, urmând ca faza de producție să dureze aproximativ doi ani. Triton nu a dezvăluit încă prețul submarinului.

Energy Expo 10-13 octombrie