Royal Salute celebrează încoronarea Regelui Charles cu un nou whisky

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 21-04-2023

în: News & Features

Royal Salute

Anglia așteaptă cu nerăbdare încoronarea noului rege care va avea loc în câteva săptămâni, iar companiile lansează produse noi prin care celebrează acest eveniment grandios. Royal Salute a pregătit ediția Coronation of King Charles III, un blended scotch în ediție limitată, potrivit atât pentru regi și regine, cât și pentru cei care nu au sânge albastru.

Royal Salute a fost creat ca un whisky cu o vechime de 21 de ani pentru a onora încoronarea Reginei Elisabeta și salutul cu 21 de arme care a marcat această ocazie acum 70 de ani. Ediția Coronation of King Charles III este opera maestrului Sandy Hyslop, care a amestecat 53 de whisky-uri de malț și cereal, acest număr reprezentând anul 1953 data când whisky-ul a fost lansat pentru prima dată.

Royal Salute

„Coronation of King Charles III este un omagiu important atât pentru Monarhia Britanică, cât și pentru povestea unică de origine a lui Royal Salute. Am vrut să marchez această ocazie memorabilă cu un amestec la fel de iconic și special ca și originalul Royal Salute 21-Year-Old Signature Blend, care a fost creat în onoarea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a în 1953. Crearea acestui amestec a fost perfectă, prilej de a reflecta asupra abordării inovatoare pe care am adoptat-o ​​cu privire la amestecarea whisky-ului în ultimii 70 de ani și un moment de a aștepta cu nerăbdare ceea ce se poate realiza în anii următori”, a declarat Hyslop.

Whisky- ul vine într-un decantor albastru de cristal Dartington care ar trebui să reprezinte Coroana Statului Imperial. Sticla este găzduită într-o cutie de lemn inspirată de designul Westminster Abbey, iar în interior se găsesc lucrări de artă modelate după drapelul fiecărei țări care alcătuiește Marea Britanie. Potrivit brandului, notele de degustare includ coacăze, ciocolată neagră și castane prăjite, urmate de smochine dulci, ghimbir și condimente în final.

Coronation of King Charles III vine în ediție limitată, fiind disponibile doar 500 de sticle, iar prețul acestora este de 25.000 de euro.