Primul concurs de Miss AI destinat modelelor generate digital va avea loc în luna mai

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 24-04-2024

în: News & Features

Miss AI

Societatea contemporană este dominată din ce în ce mai mult de „inteligența artificială” și, foarte curând, o vom cunoaște pe prima „Miss AI” din istorie. În lupta pentru cucerirea titlului se vor lupta zeițe digitale a căror perfecțiune tulburătoare ar face orice femeie reală să pălească. Nu este de bun augur pentru omenire, dar crearea de femei frumoase generate de AI cu trăsături perfecte este literalmente răsplătită, unele dintre ele adunând sute de mii de urmăritori pe Instagram și obținând contracte de sponsorizare profitabile.

În acest an, va avea loc concursul Fanvue Miss AI, unde concurentele digitale vor fi puse la încercare și nu vor simți nicio presiune pentru a câștiga primul concurs de frumusețe AI din lume. Presiunea va fi simțită și gestionată de creatorii domnișoarelor generate de AI pentru a câștiga un premiu de 20.000 de dolari. Concurentele vor fi judecate în funcție de frumusețe, tehnologie și influență în social media.

Vorbind de influență, potrivit NY Post, Aitana Lopez, în vârstă de 25 de ani, model de fitness AI cu părul roz, se bucură de un număr de peste 306.000 de fani pe Instagram. Simpatica influenceriță face 11.000 de dolari pe lună pentru creatorii săi. În mod similar, Emily Pellegrini, o frumoasă brunetă, a câștigat o sumă impresionantă de 10.000 de dolari în primele șase săptămâni de carieră.

Miss AI

Concursul Miss AI va da startul premiilor World AI Creator Awards (WAICAs) și va fi evaluat de un juriu uman. Will Monanage, co-fondatorul Fanvue, spune că speră ca aceste evenimente să „devină Oscarurile economiei creatorilor de AI: „A existat o creștere exponențială a creatorilor de AI care au intrat în acest spațiu și, cu ajutorul platformei noastre, și-au crescut bazele de fani și și-au monetizat conținutul. Miss AI recunoaște talentul și tehnologia, ceea ce va contribui la ridicarea standardelor în cadrul industriei. Este doar un premiu ca parte a unui program, iar noi împărtășim viziunea ca WAICA să devină Oscarurile economiei creatorilor de AI.”

Unele aspecte ale concursului vor rămâne aceleași, precum întrebările tradiționale de la concursurile de miss, însă evaluarea se va baza pe detaliile tehnice ale inteligenței artificiale utilizate. Pentru a participa, concurentele trebuie să trimită imagini care sunt judecate în funcție de ‘frumusețea și echilibrul’ lor și de aspecte ale concursului clasic, potrivit Daily Mail. Top 10 Miss AI va fi anunțat pe 10 mai, urmând ca mai târziu în aceeași lună să aibă loc o festivitate de premiere online.