Descoperă tehnologia TPB tech® pentru bucătăria ta KUXA!

Scris de Luxury
Publicat la data de: 16-09-2021

în: Art & DesignNews

Îți poți închipui cum ar fi să gătești direct pe blatul de lucru, pe o suprafață netedă, fără ochiuri vizibile? TPB tech® este prima tehnologie pentru blaturile de lucru cu inducție integrată, unde poți găti în același loc în care toci alimentele sau servești masa.

Această inovație, concepută inițial pentru segmentul profesional de bucătărie, devine o alegere din ce în ce mai des întâlnită în bucătăriile oamenilor pentru beneficiile pe care le are. Descoperă în continuare avantajele acestui blat și de ce o să ajungi să ți-l dorești în bucătăria ta.

Blatul TPB tech® poate avea o dimensiune de până la 315 x 122 cm într-o singură placă, fără îmbinări și poate oferi 2 tipuri de comenzi de control: o variantă plasată pe suprafața blatului care funcționează pe bază de control tactil, iar cea de-a doua variantă, care poate fi plasată pe zona frontală, de tip buton, care imită controlul standard al plitelor pe gaz.

Un avantaj important al sistemului este că zonele de gătit pot fi amplasate oriunde pe blatul de lucru, nu este necesară gruparea lor ca la plitele clasice, fiind impusă o poziție anume.

Sticla ceramică neagră, clasică în cazul plitelor, nu mai este necesară – inductorii sunt ascunși în suprafața blatului folosindu-se tehnologia TPB tech® ca un sistem integral de gătit, extrem de eficient și care oferă cel mai înalt confort. Cea mai mare provocare din punct de vedere tehnologic în dezvoltarea sistemului a fost inventarea unui material – TPB Top Porzelanik Barcelona, care să rezolve șocului termic și a impactului.

Materialul este format din mai multe straturi compuse din porțelan, aluminiu, bachelită și alt strat din aluminiu. Suprafața din porțelan oferă toate proprietățile superioare ale acestui material făcându-l imbatabil într-o bucătărie: nu este poroasă și, prin urmare, este antibacteriană, foarte rezistentă la zgârieturi, fiind folosită ca suprafață pentru tăiat/tocat direct, iar în plus, este ușor de curățat.

Stratul de aluminiu de sub porțelan servește drept conductor de căldură, acționând ca un radiator care previne și controlează șocurile termice. Straturile rămase, bakelita și ultimul strat din aluminiu, asigură o reducere semnificativă a greutății blatului, oferă rezistență la impact și planimetrie absolută.

De ce să alegi tehnologia TPB tech® pentru bucătăria ta?

  • pentru aspectul său – suprafața de gătire este practic invizibilă, poți deduce unde se află doar când gătești efectiv;
  • pentru versatilitatea pe care o oferă – pregătești alimentele, gătești și servești masa în același loc, economisind, totodată, spațiul;
  • pentru rezistența pe care o are – datorită compoziției sale, blatul este practic imposibil de zgâriat și va trece testul timpului în bucătăria ta;
  • pentru eficiența de care dă dovadă – sistemul este mai eficient decât plitele cu inducție tradiționale;
  • pentru siguranța pe care o oferă – suprafața de gătire nu se încălzește excesiv, minimizându-se riscul accidentării;
  • pentru că este ușor de întreținut – suprafața este unitară, rezistentă și ușor de curățat.

Programează-te în showroom-ul KUXA și spune-i designerului tău că îți dorești cea mai inovativă tehnologie în materie de blaturi de bucătărie – kuxa.ro/contact.