Bentley Bentayga Hybrid – Luxul desăvârșit poate fi și sustenabil

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-04-2020

în: Auto

Bentley

Primul automobil hibrid de lux din lume – Bentley Bentayga Hybrid – reprezintă primul pas al mărcii din Crewe către electrificarea completă, promisiunea constructorului britanic fiind că vom vedea versiuni electrice ale tuturor modelelor sale nu mai târziu de 2023.

Versiunea hibridă a modelului Bentayga îmbină confortul unei motorizări silențioase cu performanțele extraordinare, în notele de rafinament desăvârșit cu care britanicii de la Bentley ne-au obișnuit deja. Astfel, noul hibrid plug-in combină un motor electric avansat cu un motor V6 de ultimă generație, puternic și suficient de agresiv, pe benzină, rezultatul fiind modelul cel mai eficient al companiei, cu emisii de CO2 de 75 g/km, conform NEDC.

Am condus pe șoselele de la noi modelul pentru care livrările în întreaga lume au început din toamna anului trecut și iată impresiile noastre.

Viitorul mobilității de lux este aici

Poate primul lucru pe care îl remarci la acest model după ce ai terminat de admirat materialele excepționale și finisajele spectaculoase și ai apăsat pedala de accelerație este… liniștea. Motorul ultra-silențios subliniază senzația de confort epatant și de serenitate pe care trebuie să ți-o ofere orice automobil din această categorie, lăsându-te să te bucuri de muzică în surdină şi de o călătorie la superlativ. Practic, Bentayga Hybrid îți prezintă viitorul mobilității de lux: o oază de calm și liniște, fie că te afli în oraș sau în afara acestuia.

Dacă eficiența și confortul sunt obiectivele călătoriei la bordul SUV-ului hibrid de la Bentley, atunci nu trebuie decât să introduci destinația în sistemul de navigație prin satelit, și automobilul îți va calcula cea mai bună utilizare a motorului electric și a motorului cu combustie pentru fiecare călătorie. Introducerea unei destinații în sistemul de navigație va determina mașina să activeze automat modul electric potrivit pentru fiecare porțiune a călătoriei, calculând în mod constant cea mai eficientă utilizare a bateriei și a stocării de energie electrică pentru situațiile în care este cea mai mare nevoie de ea – precum intrarea în oraș. Sistemul va consuma complet bateria chiar atunci când vehiculul ajunge la destinație, maximizând astfel eficiența totală.

Mod de condus sustenabil

În total, Bentayga Hybrid oferă trei moduri de condus în regim electric – EV Drive, Hybrid Mode și Hold Mode, care îți permit să gestionezi utilizarea bateriei în timpul călătoriei. Ecranul de infotainment îmbunătățit și panoul de informații pentru șofer îți afișează informații legate de performanțe, consum și sursa de alimentare folosită.

Bentley a acordat prioritate experienței de încărcare a bateriei pentru a se asigura că a deține un hibrid este la fel de simplu precum a deține un automobil convențional. Controlabil la distanță de pe smartphone sau din habitaclu, prin punctul de încărcare de pe bord, statusul încărcării e disponibil atât pe ecranul MMI, cât și pe ecranul smartphone-ului, prin intermediul aplicației dedicate.

Printre caracteristicile unice se numără și Charging Station Finder, prin care aplicația va afișa stațiile de încărcare disponibile. Pentru o autonomie electrică de 39 de kilometri, în conformitate cu WLTP, o încărcare completă a bateriei poate dura doar 2,5 ore la o priză performantă.

Pentru cei care au, totuși, chef de o sesiune de condus mai impetuoasă, comutarea pe modul Sport și o apăsare până în podea a pedalei de accelerație dezvăluie din plin puterea motorului V6 turbo pe benzină, de 3,0 litri. Rezultatul este o viteză maximă de 254 km/h și accelerarea de la 0 la 100 km/h în doar 5,5 secunde. 

Așa cum ne-a obișnuit constructorul britanic, experiența Bentayga Hybrid – fie că te afli la volan sau în postura de călător de lux pe bancheta din spate – este departe de a se rezuma la moduri de condus, puterea motoarelor sau viteză. Numeroasele sisteme de asistență pentru șofer și funcții de infotainment, concepute pentru a spori siguranța și confortul, fac din Bentayga Hybrid un SUV inovator și avansat, din care nu vrei să te mai dai jos.

Interiorul inspiră eleganță

În interiorul Bentayga Hybrid, pasionații de lux artizanal vor găsi cel mai rafinat interior auto din lume, cu lemn și piele finisate manual, proiectate cu precizie absolută. Clienții au posibilitatea de a alege dintr-o paletă de 15 culori de piele, disponibile în trei versiuni duo-cromatice și o versiune monocromă.

Furnirurile fine alcătuiesc suprafețe cursive și autentice în întreaga cabină și fiecare dintre cele 15 bucăți de lemn este modelată de artizanii Bentley dintr-o selecție de șapte furniruri diferite.

Elemente metalice lustruite cu atenție, realizate manual, ornează panoul de bord, consola centrală și portierele. Finisajul randalinat al mărcii, regăsit pe comutatorul pentru modurile de condus, pe schimbătorul de viteze și pe orificiile de aerisire ale sistemului de climatizare, conferă interiorului un aer sofisticat și adaugă un plus de rafinament tactil.

Scaunele frontale somptuoase, fabricate manual în Crewe și dotate cu reglare electrică în 22 de poziții, includ perne și suporturi laterale ajustabile și oferă susținere ideală și un confort sporit în orice condiții de drum. Pasagerii care călătoresc la bordul Bentayga Hybrid sunt răsfățați și printr-un sistem de masaj cu șase programe și prin scaune cu încălzire și ventilație.

Iubitorii de infotainment vor fi impresionați de ecranul tactil de 8 inchi al Bentayga Hybrid care încorporează tehnologie de navigație de vârf, un hard drive de 60 GB și o selecție de până la 30 de limbi străine, în timp ce sistemul Naim for Bentley Premium Audio oferă 1.950 de wați și o rețea de 18 difuzoare și super-tweetere, pentru o redare impecabilă a celor mai înalte frecvențe audio.

Pe scurt, Bentley Bentayga Hybrid reprezintă o încântare pentru toate simțurile șoferilor și pasagerilor, dar și promisiunea că luxul și sustenabilitatea pot face drum bun împreună.

Energy Expo 10-13 octombrie