Baselworld 2017, evenimentul anului dedicat industriei orologere și a bijuteriilor, la centenar

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 19-04-2017

în: Jewels & Watches

Ediția cu numărul 100 a spectacolului inegalabil creat de evenimentul unic dedicat industriei orologere și a bijuteriilor a reunit sub același acoperiș, ca în fiecare an, actorii-cheie din aceste domenii. Baselworld reprezintă un reper pe piața orologeră, stabilind anual trendurile în materie de ceasuri și bijuterii de lux, multe dintre acestea fiind prezentate în premieră la eveniment.

Baselworld 2017 a început cu conferința de presă inaugurală, în prezența consilierului federal, domnul Alain Berset, conferință care a fost transmisă prin live streaming în întreaga lume. Și anul acesta, la fastuosul eveniment au participat cei mai importanți reprezentanți ai presei internaționale, de la print la televiziune, dar și media digitale. Revista Luxury Rich and Famous a fost singura publicație de lux din România care a participat în calitate de partener media la evenimentul anului de la Basel (Elveția), pentru a putea împărtăși cu cititorii săi inovațiile din lumea prețioaselor accesorii. Am luat parte la conferințe de presă organizate de mărci de renume, am asistat la prezentările noilor colecții ale marilor branduri și am avut onoarea de a lua interviuri reprezentanților acestora.

Baselworld 2017 și-a întâmpinat oaspeții, pe lângă mari nume precum Rolex, TAG Heuer, Zenith, Hermès, Dior, Bvlgari, Calvin Klein sau Gucci, cu un nou concept: o expoziție unică pentru ceasornicarii independenți, intitulată „Les Ateliers”. De la tehnici de lucru sofisticate la inovații demne de luat drept model, zona „Les Ateliers” a adus o perspectivă unică asupra fabricării artizanale a ceasurilor. „Prin acest concept în premieră, Baselworld 2017 a oferit o platformă perfectă pentru arta și măiestria orologeriei contemporane. Ceasurile prezentate în această zonă, dintre care majoritatea sunt piese unicat sau fac parte din serii limitate, dețin mecanisme pline de virtuozitate și au cucerit un loc permanent în industrie”, a declarat Sylvie Ritter, managing director în cadrul Baselworld. Dispunerea noii zone a oferit expozanților numeroase posibilități de prezentare a pieselor și colecțiilor acestora într-un cadru exclusivist. „Les Ateliers” a venit, totodată, cu oportunitatea de a iniția conversații și de a lega relații profesionale cu protagoniștii acestui sector interesant și special. Printre participanți s-au numărat producători de renume, precum MB&F, Armin Strom, Graham și Moritz Grossmann. „Vom face tot posibilul pentru a ne asigura că acest nou proiect va avea un succes răsunător, chiar și la edițiile din anii următori”, a declarat Max Büsser, fondatorul MB&F. „Les Ateliers” reprezintă autenticitate și calitate la cele mai înalte standarde, valori fundamentale pentru Baselworld.

„Design Lab” a însemnat un alt punct de atracție și o nouă premieră la Baselworld 2017, reprezentând o platformă unică pentru designeri de succes și branduri ambițioase care sunt la început de drum. Baselworld a fost întotdeauna un trendsetter, chiar și prin conceptele sale expoziționale. Sylvie Ritter explică funcționalitatea noului „Design Lab”: „Mulți designeri talentați și numeroase branduri cu idei neconvenționale activează în această ramură a industriei. Conceptul «Design Lab» asigură o platformă ideală pentru aceștia, ajutându-i să fie percepuți de către public într-un mod eficient. Artiștii noștri experimentează noi și noi modele, la fel ca într-un laborator, de aceea am ales să denumim astfel acest proiect”. Printre expozanții din această zonă s-au aflat nume iconice precum Georg Spreng și Marcin Zaremski, dar și nou-veniți cum ar fi Christina Rasmussen și Liliana Guerreiro, la fel ca branduri promițătoare ca Setare sau Capolavoro. „Design Lab” reprezintă o oportunitate fantastică pentru acești artiști de a-și prezenta creațiile în fața unui public internațional.

Baselworld 2017 s-a autodepășit anul acesta, la aniversarea unui secol de pasiune, precizie și perfecțiune, iar revista Luxury este mândră că a luat parte la cel mai important eveniment al industriei haute horlogerie, desfășurat în ultima săptămână a lunii martie, la Basel. Baselworld se adaptează constant la nevoile pieței, care sunt în continuă schimbare, reușind să-și păstreze de-a lungul anilor poziția de lider și să se impună de fiecare dată drept un spectacol absolut și indispensabil în industria globală a cronografelor, pietrelor prețioase și accesoriilor de lux. Este locul în care profesioniștii din întreaga lume se reunesc pentru a lua pulsul pieței, pentru a inspira și a încânta cu noile lor inovații și colecții, dar și pentru a seta noile tendințe. Baselworld este tărâmul în care splendoarea, sublimul, pasiunea și dedicarea sunt celebrate așa cum se cuvine.

Vă invităm să admirați strălucirea de la Baselworld 2017 în galeria de mai jos:

Galerie Foto