ArtXpert București prezintă: Matei Șerban “Exquisite Works”

Scris de Luxury
Publicat la data de: 20-04-2015

în: Art & Design

Fetita cu cal_Matei_Serban

În perioada 18 aprilie – 30 aprilie 2015 galeria de artă ArtXpert Bucureşti, situată pe strada Puţul lui Zamfir nr. 45-47, prezintă expoziţia “Exquisite Works” semnată de pictorul Matei Şerban. Artistul vine dintr-o lume artistică veche şi consolidată, o lume cu puternice valori morale şi estetice. Lucrările lui Matei Şerban sunt rezultatul unui dialog constant cu sine, cu divinitatea, într-o veşnică frământare ca lucrurile să fie aşezate bine, structurate valoric perfect, înainte că ele să fie dezvăluite public.

Matei_Serban

Operele lui Matei Şerban sunt mai mult decât o poveste, ele au fost dintotdeauna mici piese care ilustrează o carieră construită inteligent, cu răbdare, după tipicul şi învăţătura maeştrilor săi.

Azi, într-un context în care piaţa de artă este sătulă de ironie şi dornică de concret, lucrările lui Matei Şerban sunt o revelaţie, atât pentru simpli privitori cât şi pentru colecţionari, pentru connaisseuri. Artistul rămâne un cavaler îmbrăcat în armură completă, o rară avis, aşa cum nu prea se mai întâlneşte în vest, dar cum va răsări din estul dornic de afirmare.

Arta lui Matei Şerban transcende modei, tendinţelor de moment. Emoţiile, mesajele, poveştile, atât pentru iniţiate, cât şi pentru publicul larg, sunt atemporare. Execuţia este după reţetă, bineînţeles, o reţetă la care umanitatea nu vrea să renunţe, dar o vede din ce în ce mai rar. Clasicul nu are vârstă!

Pictorul Matei Şerban Sandu, unul dintre cei mai bine vânduţi artişti români contemporani, revine după doi ani pe simeze cu colecţia “Exquisite Works”. Această înglobează 24 de lucrări, iar majoritatea au fost vândute înainte de vernisaj.

Prezent în galerii din Los Angeles, Chicago şi Santa Fe artistul continuă să lucreze şi să expună la Bucureşti, ducând o viaţă discretă.

“Fie că a trebuit să îl…iniţiem publicului american sau german, fie că ne-am luptat împreună să îl facem înţeles pe modesta şi dezinteresată piaţă de artă românească, un singur lucru ne-a fost clar: Matei Şerban e precum Mercedes Benz, odată ce cumperi o lucrare a lui vrei să cumperi şi noile modele!”, declarat Eugene Al Pann, director al ArtXpert Fine Art Concept-Store.

2_Femei_Matei_Serban