Această bicicletă din fibră de carbon are inserții de aur de 24K. Vezi ce preț are

Scris de Lavinia Floroiu
Publicat la data de: 10-04-2021

în: Art & DesignNews

Suntem doar la o treime din drumul lui 2021, dar pare puțin probabil să vedem o bicicletă cu un aspect mai bun decât Extans Akhal Sheen anul acesta.

Inspirat de lumea bijuteriilor de lux, vehiculul cu două roți este cea mai recentă intrare în linia de biciclete Akhal din fibră de carbon a casei de design britanice. Nici nu este doar un look, deoarece bicicleta albastră cu detalii aurii a fost, de asemenea, echipată cu toate componentele high-end cerute de bicicliștii hardcore.

foto via @robbreport.com

Numită după una dintre cele mai vechi rase de cai, Akhal-Teke, bicicleta are un cadru monococ simplu și elegant din fibră de carbon. În partea din față, conectată la tubul de cap cromat, vei găsi ghidon din carbon complet, cu tijă integrată. În spate, Extans a sărit peste tubul tradițional al scaunului – așa cum se întâmplă din ce în ce mai mult la bicicletele rutiere elegante și de ultimă generație – optând în schimb pentru o clemă prelucrată dintr-o singură placă de aluminiu și o tijă de șezut din carbon complet. Ceea ce pune într-adevăr bicicleta peste vârf este schema sa de culori îndrăznețe. Întreaga bicicletă, de la roți la scaun, a fost construită într-un albastru regal compensat de accente de aur de 24 de karate.

Aproape la fel de impresionant ca stilul bicicletei este ingineria sa. Bicicleta cu o singură viteză este echipată cu o transmisie Gates Carbon Drive, pedalier Shimano Alfine, frâne Shimano Dura Ace și roți din carbon Mavic Ellipse Pro înfășurate în anvelope Pirelli P Zero, potrivit casei de design. Chiar mai bine, această configurație pune bicicleta la o greutate de 21 kg. Extans oferă o singură dimensiune a cadrului. Va trebui să te miști rapid pentru a pune mâna pe Akhal Sheen. Extans a anunțat că va face doar 19 exemplare. Prețul este incă necunoscut, insă variantele anterioare din seria Akhal, Shine (alb și negru) și Shadow (negru și argintiu), au costat 20.000 $, respectiv 25.000.

Sursa: Extans’s Gorgeous New Akhal Sheen Bicycle Is High Jewelry on Two Wheels