Tendințe în bucătăriile de lux pe care le vei regăsi și în 2023

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 10-02-2023

în: Art & Design

Bucătăria este, de departe, cea mai importantă încăpere din casă, pentru că servește un rol multiplu de nutriție, entertainment și socializare. Este un adevărat hub de activitate și necesită o atenție pe măsură, încă din etapa de planificare.

Provocarea vine din faptul că stilul unei bucătării se schimbă odată cu timpul, la fel ca în orice domeniu. Astfel încât este important să fii în pas cu tendințele, fără să pierzi din vedere caracterul atemporal. Dacă te preocupi doar de modă, bucătăria ta ultramodernă s-ar putea să ajungă demodată în doar câțiva ani.

În 2022, foarte importante pentru proprietari au fost confortul, funcționalitatea, folosirea unor materiale prietenoase cu mediul și estetica impecabilă. Dar cum obții toate aceste lucruri în bucătăria ta de lux?

1. Un panou antistropi plin de personalitate

În ceea ce privește panourile antistropi dintr-o bucătărie de lux, tendința principală este clară: trebuie să impresioneze printr-o estetică deosebită.

Câteva variante de mare succes includ: plăci de ceramică pictate, plăci metalice mate, piatră naturală cu irizații, plăci de sticlă colorate, cărămidă.

2. Cele mai bune mărci de electrocasnice

Odată ce ți-ai ales insula de bucătărie perfectă, e timpul să decizi cu ce electrocasnice o populezi și unde poziționezi chiuveta. Unii oameni preferă să aibă chiuveta încastrată în insulă pentru a sta față în față cu familia sau cu prietenii în timp ce se ocupă de debarasarea mesei, pe când alții optează pentru un cuptor încastrat, ca să își poată întreține oaspeții în timp ce gătesc.

Cel mai popular finish rămâne oțelul inoxidabil, urmat de gri metal și, mai nou, de alb arctic.

În ceea ce privește aspectul atemporal, bucătăriile +SEGMENTO de la brandul german Poggenpohl sunt deja un clasic al eleganței. Iar dacă le combini cu electrocasnice de la Gaggenau, sinergia rezultată este de o sofisticare inegalabilă.

3. Despărțitoare de sticlă

Deși bucătăriile deschise rămân populare, apar tendințe de design noi, cu atât mai mult pe piața de lux. Oamenii își doresc să poată merge la biroul de acasă și să închidă ușa pentru o întâlnire online importantă sau pur și simplu pentru a se concentra mai bine.

De aceea, glasvandurile sau ușile de sticlă (simple sau duble, cu aer parizian) au urcat în popularitate anul acesta.

Rețeta pentru o bucătărie atemporală

Tendințele se schimbă, însă unele lucruri nu se demodează niciodată. Indiferent de ce alegi în bucătăria ta de lux, nu poți da greș cu un layout funcțional, spațiu suficient de depozitare, culori neutre pentru dulapuri și o insulă de lux. Restul e la latitudinea ta.

Oricare ar fi nevoile tale, showroomul Kitchen Inc. îți stă la dispoziție cu cei mai buni experți în domeniu și cu branduri de lux care vor face din bucătăria ta o lume a rafinamentului desăvârșit. Vizitează-ne pe strada Polonă, nr. 68-72 și începe explorarea!