Virgin Unity – Nava spațială pentru doritorii de senzații extraterestre

Scris de Luxury
Publicat la data de: 14-03-2017

în: Aviație

Virgin Galactic, compania cu care miliardarul britanic Richard Branson vrea să organizeze zboruri orbitale în scop turistic, a prezentat noua versiune a primei sale nave spațiale, SpaceShipTwo, care s-a prăbușit în 2014.

În data de 31 octombrie 2014, prima navă spațială SpaceShipTwo s-a prăbușit în deșertul Mojave din California, accident în care un pilot a murit, iar celălalt a fost grav rănit.

Conform informațiilor disponibile menționate de presa anglo-saxonă, primele zboruri ale noii versiuni a navei ar urma să fie efectuate la sfârșitul acestui an, aparatul putând transporta până la șase pasageri. Amatorii de senzații tari vor putea, dacă totul merge bine, să facă salturi în imponderabilitate datorită aparatului plasat la o altitudine de circa 100 de kilometri deasupra Terrei. Prețul pentru a trece prin inedita experiență va fi de circa 200.000 de euro.

Virgin Galactic este angajată într-o cursă contra cronometru, în paralel cu alte companii, printre care SpaceX și Tesla ale lui Elon Musk, pentru a deveni primul organizator de excursii în spațiu pentru turiști.

Noua aeronavă, numită Unity, a fost adusă în scenă de o maşină de teren în care se afla chiar şeful firmei. Vehiculul spaţial a fost botezat de către nepoata în vârstă de un an a lui Richard Branson, dar nu cu o sticlă de şampanie, aşa cum se întâmplă la vapoare, ci cu o sticlă cu lapte.

Naveta poate transporta opt oameni, doi piloţi şi şase pasageri, la peste 100 de kilometri deasupra solului. Altitudinea este suficient de mare ca cei de la bord să devină imponderabili.

Peste 700 de oameni s-au înscris deja pentru zborurile spaţiale ale Virgin Galactic.