Tolga Oran, CEO TORO Design

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-03-2019

în: Art & Design

„TORO Design este, cu siguranță, unul dintre primele showroom-uri de mobilier exclusivist și accesorii pentru design interior din România”

TORO Design este un brand de mobilier și decorațiuni de lux creat pentru piața românească și piața Europei Centrale și de Est în 2016, dar cu o istorie de peste 30 de ani în diferite țări. Compania reunește o serie de designeri, artiști, artizani, producători din întreaga lume și în special din Europa și Turcia. Tolga Oran, CEO-ul companiei, un ambasador al mobilierului exclusivist și personalizat, ne prezintă tendințele anului 2019 în materie de colecții de mobilier de lux și planurile sale de viitor, în interviul următor.

Tolga Oran
Tolga Oran

Cum se poziționează TORO Design pe piața din România?
Suntem un deschizător de drumuri în domeniul mobilierului de lux și un promotor al producției de mobilier personalizat pe piața din România, iar în acest context avem contracte de exclusivitate cu principalii producători de mobilier de lux din Turcia și Europa.

Fiind recunoscuți pe piața europeană drept reprezentanți ai luxului în materie de mobilier, deja avem propuneri de parteneriate din partea competitorilor noștri, în special din Italia și Portugalia, inclusiv din partea celor mai faimoase branduri internaționale.

Ce aduce nou pe piața românească TORO Design?
TORO Design este, cu siguranță, unul dintre primele showroom-uri de mobilier exclusivist și accesorii pentru design interior din România.

O noutate adusă pe piața din România de TORO Design o reprezintă serviciul de tip boutique complet, de la creare până la livrare și montaj exclusiv, cu design și producție personalizată. Mobilierul este realizat treptat, piesă cu piesă, de experți artizani ai lemnului masiv.

În același timp, pentru prima dată în România, produsele de tratare și vopsire a lemnului și a tapițeriilor folosite în colecțiile TORO Design sunt produse pe baze naturale.

Există un profil al clientului TORO Design?
Clienții noștri sunt persoane deosebite care își doresc să achiziționeze produse unice de cea mai înaltă calitate și care vin în exclusivitate la TORO Design pentru a-și decora casele.

Cu ce realizări vă mândriți până în prezent?
Recent am organizat un sondaj de opinie referitor la satisfacția clienților noștri și suntem fericiți să observăm că gradul de satisfacție este de peste 98% atât în ceea ce privește calitatea produselor, cât și performanțele echipei de livrare a mobilierului.

Povestiți-ne puțin despre colecția 2019. Ce aduce nou comparativ cu 2018?
În anul 2019, s-a păstrat, ca și anul trecut, aspectul luxos al materialelor folosite: catifeaua, mătasea, blana naturală, lemnul masiv lăcuit și sculptat cu migală. Un aspect semnificativ îl reprezintă utilizarea și integrarea elementelor metalizate în construcția pieselor de mobilier.

Cum plănuiți să dezvoltați TORO Design în viitor?
În 2019 prezentăm două colecții, Primăvară și Toamnă. Prima colecție deja a fost lansată cu succes și se bucură de interesul clienților noștri. Colecția de toamnă va fi pregătită pentru luna septembrie, urmând ca o echipă de designeri români și italieni să colaboreze pentru a lansa prima colecție creată în exclusivitate pentru piața românească, în conformitate cu cerințele clienților noștri.