Ileana Badiu: „Cel mai important este să trăiești la superlativul vârstei pe care o ai”

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-03-2023

în: The Famous

Ileana Badiu

Ileana Badiu este mamă, soție, antreprenor, dar este, mai ales, o femeie asumată, care are curajul să abordeze subiecte delicate în societatea contemporană, cum ar fi stilul de viață sau provocările femeilor trecute de 40 de ani. Cu o experiență de 25 de ani în domeniul comunicării, Ileana se află într-o adaptare permanentă și pregătește proiecte noi de succes. Despre toate acestea, dar și despre cum să-ți trăiești superlativul vârstei ne-a vorbit frumoasa femeie de afaceri într-un interviu de excepție.

Sunteți prima femeie care și-a asumat să vorbească atât despre stilul de viață, cât și despre provocările pe care le întâmpină femeile trecute de 40 de ani. Cât de important este acest lucru pentru dumneavoastră și cum v-ați descoperit curajul de a aborda astfel de subiecte?

M-am hotărât să vorbesc despre acest subiect pentru că nu suport nici stereotipurile, nici etichetele și, ajunsă la această vârstă, nu m-am regăsit deloc în ideea crizei existențiale de 40 de ani sau în alte șabloane create pentru femeia de peste 40 de ani, așa că m-am hotărât să redau cu asumare și umor ceea ce trăiesc în mod real, neromanțat și foarte realist.

Platforma Super40 dedicată femeilor se bucură anul acesta de un rebranding. Ce v-a determinat să luați această decizie?

Într-adevăr, platforma Super40 își va schimba numele și se va numi SuperAge. Am luat această decizie deoarece mi-am dat seama că cel mai important este să trăiești la superlativul vârstei pe care o ai.

Urmează să lansați o gamă de suplimente care se adresează femeilor aflate la menopauză. Cum a luat viață acest proiect și despre ce suplimente este vorba?

Acest proiect a luat viață dintr-o necesitate personală, după multe căutări de produse și formule care să se potrivească cu nevoile mele, cele ale unei femei aflate la menopauză de la vârsta de 43 de ani. Linia de suplimente pe care o lansez este realizată în colaborare cu RegenSwiss Pharma, firmă deja consacrată pe piața suplimentelor din România, iar brandul acesta, dedicat nevoilor femeilor aflate la perimenopauză și menopauză, se numește Dr. SUPERAGE. Gama este completă și este formată din trei suplimente: Dr. Meno, Dr. Energy și Dr. Libido. 

Ileana Badiu

Trăim într-o societate plină de prejudecăți, în care multe femei se tem să își spună vârsta și, odată cu trecerea timpului, încep să nu se mai simtă confortabil în pielea lor. Cât de importantă este asumarea vârstei pe care o avem?

Pentru mine, asumarea este importantă în general. Eu cred că asumarea este o trăsătură de caracter și lipsa ei de asemenea. Trecerea timpului este inevitabilă și este firesc să ne preocupăm, fie că suntem femei sau bărbați, să trăim sau să arătăm sau să ne simțim cât se poate de bine, cum îmi place mie să spun, la superlativul vârstei pe care-o avem. Însă totul trebuie făcut până la încercarea de a combate aberant acceptarea trecerii timpului, prin cosmetizarea exagerată a realității, iar aici nu mă refer doar la partea estetică, cât și la discurs în sine. Văd în jurul meu multe asemenea deformări ale realității și nu mă identific deloc cu ele.

Ce anume nu trebuie să piardă din vedere o femeie care trece pragul vârstei de 40 de ani?

Din punctul meu de vedere, o femeie nu trebuie să se piardă nicio clipă din vedere pe ea însăși, cu tot ceea ce reprezintă ea, înainte și după acest prag.

După o perioadă de timp în care ați lucrat în televiziune, ați decis să faceți trecerea către online și social media. Ce v-a determinat să faceți această schimbare?

Această întrebare nu are legătură cu mine, deși cumva mă simt flatată că după o scurtă cochetare cu televiziunea încă sunt „asimilată” cu acest domeniu. Am lucrat în televiziune vreme de un an, acum 15 ani, dar lucrez de 25 de ani ca antreprenor în comunicare, așa că trecerea atât a businessului meu, cât și a „profilului” meu de persoană publică în online și social media a venit cât se poate de firesc, dat fiind faptul că înțeleg evoluția trendurilor în comunicare.

Sunteți o femeie foarte frumoasă. Care este secretul dumneavoastră de a fi mereu în formă?

Dacă frumusețea la 20 de ani este meritul naturii, după vârsta de 40 de ani, frumusețea se datorează îngrijirii personale, eforturilor de a te menține în forma cea mai bună posibilă. Iar aici nu mă refer numai la exterior, ci și la interior.

Ileana Badiu

Aveți vreun ritual de înfrumusețare de la care nu vă abateți niciodată?

Nu am un ritual anume, însă am o serie de ritualuri pe care le adaptez în funcție de nevoi, vârstă și necesități.

Cum vă deconectați de la rutina zilnică?

Norocul meu este că nu am o rutină zilnică. Meseria mea, viața socială și felul meu de a fi m-au ajutat mereu să nu mă plictisesc și să nu mă simt încărcată la finalul zilei.

Ce anume vă face fericită?

Faptul că mă simt bine în pielea mea mă face foarte fericită.

Ileana Badiu

Cum reușiți să vă mențineți echilibrul într-o lume haotică?

Fiind o femeie de 48 de ani, am învățat să mă mențin echilibrată indiferent de context.

Ce v-a impresionat ultima dată?

Am fost foarte impresionată de suferința ucrainenilor refugiați pe care i-am întâlnit la începutul anului trecut, atunci când a început războiul de la granițele țării noastre.

Ce reprezintă luxul pentru dumneavoastră?

Pentru mine, timpul este un lux.

Aveți vreun sfat pentru femeile care vă urmăresc?

Să nu uite nicio secundă de ele însele și de ceea ce-și doresc cu adevărat. Să nu uite să-și trăiască viața la superlativul vârstei pe care o au.