Donald Trump lasă Air Force One pentru un avion privat placat cu aur

Scris de Luxury
Publicat la data de: 02-03-2021

în: News

Donald Trump nu va mai folosi aeronava Air Force One după ce a pierdut alegerile pentru al doilea mandat de președinte al Statelor Unite ale Americii. Însă afaceristul avea propria flotă de avioane și elicoptere de lux încă dinainte să ajungă la Casa Albă.

The Trump Organization folosește în mod regulat un Boeing 757 de 100 de milioane de dolari pentru a călători cu stil. Deși un Boeing de asemenea dimensiuni ar putea în mod normal să transporte 200 de pasageri, avionul recondiționat găzduiește doar 43 de pasageri și are o autonomie de 7.600 de kilometri (4.100 de mile marine).

În timp ce Air Force One are capacitatea de a se realimenta în aer, acest Boeing poate zbura opt ore pe o distanță de până la 4.800 de kilometri.

Cea mai mare parte a spațiului de la bord este ocupată de un dormitor, o cabină de oaspeți și o sufragerie. Și, cu toate că nu este la fel de sigur ca Air Force One, avionul acesta este cu siguranță mai luxos. Centurile de siguranță sunt fabricate din aur de 24 de carate (la fel ca instalațiile din baie și alte accesorii), iar zona de lounge este echipată cu un sistem de divertisment complet, comparabil cu o sală de cinema.

Totodată, Trump mai posedă un Cessna Citation X, avionul privat cu capacitate maximă de nouă pasageri care poate atinge 1.100 km/h (705 mph). Aeronava poate zbura la o altitudine maximă de 15.500 de metri.

Pe lângă avioane, Trump are în proprietate și trei elicoptere Sikorsky S-76 – parcate în New York, Florida și Scoția –, pe care oaspeții și membrii cluburilor sale le pot folosi după bunul lor plac.