Chanel SS RTW 2014

Scris de Luxury
Publicat la data de: 26-05-2014

în: Fashion

Taiorul ce a marcat în anii ’50 revenirea lui Coco Chanel ulterior perioadei de autoexil in Elveția este plasat în contemporaneitate adunând spre momentul actual simboluri ale decadelor ce compun această distanță în timp.

chanel

Deosebit de complexă, segmentară în abordări, colecția apare drept o retrospectivă a principalelor influențe ce au definit evoluția modei în a doua jumătate a secolului XX. Fustele scurte, pe care Coco însăși le detesta, clasându-le drept „pretențioase și impudice, rareori avantajând picioarele unei femei, dezvăluindu-i genunchii” sunt încadrate in linii relaxate, ce evocă izolat estetica Youthquake, proprie anilor ’60.

Discreția liniilor este evidențiată de siluetele axate pe austeritatea in decor, limitat la abordări în construcția pieselor, precum asimetria, alăturările trompe l’oeil, iluzia iridescenței prin compoziția stofelor sau tehnicile de croșetat. Tranziția spre anii ’70 este realizată prin cămăși cu linii de inspirație taftan sau sacouri cu gulere ample și ascuțite. Sobrietatea liniilor este îndulcită de nuanțe fondante de roz sau albastru și de contrastele puternice precum cele dintre nonculori și fuchsia sau albastru, embleme, alături de piese ce evocă estetica Power Dressing, ale anilor ’80.

Aceste nuanțe energice se disting într-o cromatică axată pe tonuri pastel de roz, bej, gri perle sau bleu ciel. Dincolo de motivul cadrilat, dungi și izolat alăturări ce amintesc de pânzele Soniei Delaunay, poate fi remarcat imprimeul ce evocă paletă de tonuri. În apropierea de stilurile actuale se găsește stilizarea prin straturi multiple și izolat piese de inspirație masculină precum vestele. Moștenirea casei este omagiată prin introducerea pantalonilor din jerseu și plasarea eternului compleu Chanel ca nucleu al colecției.

Această creație blazon, regăsită în multiple versiuni setează inclusiv direcția decorului limitat la butoni, tivuri evidențiate, aplicații perle și dantele. Ținutele sunt completate de brățări ce amintesc de cele create de Fulco di Verdura pentru Chanel. Colecția adună texturi variate precum tweed, stofe, cașmir, jerseu sau voal.

Galerie Foto