Bentley Mulliner Bacar, noul Grand Tourer luxos cu două locuri

Scris de Luxury
Publicat la data de: 04-03-2020

în: Auto

Bentley

Bentley Mulliner a lansat noul model Bacar, un Grand Tourer luxos cu două locuri, în cadrul unui eveniment special la fabrica din Crewe, Anglia.

Lansarea marchează și revenirea la construcția de autovehicule personalizate de către Bentley Mulliner –  cea mai veche companie de carosieri de lux din lume.

Vor fi realizate 12 exemplare ale noului model, iar procesul de producție va fi personalizat. Astfe, fiecare mașină va fi realizată manual, reprezentând rezultatul interacțiunii directe dintre echipa de design Bentley Mulliner și client.

„Cu Bacalar, am creat un Bentley complet adaptat, orientat către o experiență decapotabilă cu două locuri care integrează o serie de elemente inovatoare, definitorii pentru viitorul luxului auto, care au fost prima oară prezentate ca parte a conceptului EXP 100 GT lansat pentru a sărbători Centenarul nostru de anul trecut”, a spus Adrian Hallmark, președinte și director executiv al Bentley Motors, potrivit unui comunicat.

Noul model are un design-ul Barchetta decapotat, cu o caroserie musculoasă, care cuprinde o multitudine de opțiuni și materiale. Design-ul compact include consola centrală înclinată la un unghi abrupt, tabloul de bord și panourile ușilor. Acestea se reîntâlnesc apoi în spate pentru a dezvălui un portbagaj semi-închis, în stil unic, aflat în spatele scaunelor, potrivit producătorului.

„Bacalar oferă clienților și posibilitatea rară de a crea întărituri artizanale individuale, alese pentru a îmbunătăți liniile dinamice ale formei scaunelor”, spune producătorul.

Bentley Mulliner Bacar vine echipat cu o versiune îmbunătățită a motorului W12 TSI de 6,0 litri, fără egal, de la Bentley. Cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume produce 659 CP (650 BHP) și un cuplu de 900 Nm (667 lb.ft).

Un sistem avansat de tracțiune integrală variază alocarea cuplului între punțile față și spate. Cele 12 modele au fost deja alocate clienților din întreaga lume.

Mulliner și-a consolidat parteneriatul cu Bentley în 1959, devenind parte a companiei. În sediul central al Bentley lucrează aproximativ 4.000 de persoane.

Energy Expo 10-13 octombrie