Rolls-Royce dezvăluie seria Bespoke Phantom „The Six Elements” în Dubai

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 23-02-2023

în: News

Rolls-Royce Phantom

Rolls-Royce a dezvăluit seria sa unică Bespoke Phantom „The Six Elements” în cadrul unei ceremonii private în Dubai, Emiratele Arabe Unite.

Acest proiect inovator, inițiat de Rolls-Royce Motor Cars Dubai și Rolls-Royce Motor Cars Abu Dhabi, cuprinde șase automobile Rolls-Royce Phantom Extended Series II, fiecare creat individual și având propria sa lucrare de artă, comandată special, pictată manual de unul dintre cei mai influenți pictori contemporani, artistul britanic Sacha Jafri, care gravitează între Dubai, Londra și New York.

Aceste opere de artă uimitoare sunt expuse în Galerie, spațiul unic încadrat de sticlă care se întinde pe lungimea fasciei lui Phantom. Fiecare este inspirată de unul dintre cele cinci elemente tradiționale: Pământ, Apă, Foc, Vânt și Aer. A șasea, Humanity (Omenirea – n.red.), face referire la cea mai cunoscută lucrare a lui Sacha Jafri, „The Journey of Humanity”, care deține recordul mondial pentru cea mai mare pictură pe pânză produsă vreodată.

Rolls-Royce Phantom

Phantom „The Six Elements” a fost proiectat, dezvoltat și realizat manual de Bespoke Collective la uzina Rolls-Royce din Goodwood, în colaborare cu designerul Bespoke rezident din cadrul biroului privat Rolls-Royce din Dubai. Proiectul a demarat la sfârșitul anului 2020 și a necesitat doi ani pentru a fi finalizat.

Michelle Lusby, Bespoke lead designer la biroul privat Rolls-Royce din Dubai, a declarat: „Pentru noi, ca designeri Bespoke, este un privilegiu extraordinar să lucrăm cu un artist de renume mondial precum Sacha Jafri. Am văzut acest proiect ca o oportunitate unică pentru un schimb de idei între lumea artei și propriile noastre specializări în design, materiale și măiestrie, iar acel sentiment de descoperire și inspirație împărtășită răzbate puternic din aceste automobile extraordinare”.

Phantom „The Six Elements” s-a născut dintr-o conversație între Sacha Jafri, care își donează frecvent lucrările sau veniturile din vânzarea acestora unor organizații caritabile, și César Habib, director regional, Rolls-Royce Motor Cars, Orientul Mijlociu și Africa. Împreună, ei au dezvoltat ideea de a crea șase capodopere auto unice, cu scopul de a dona câștigurile unor organizații de caritate din domeniile educației, sănătății și sustenabilității.

Rolls-Royce Phantom

Energy Expo 10-13 octombrie