O pictură semnată Van Gogh a ajuns să valoreze 16,8 milioane de dolari, de la 5 dolari

Scris de Ozana Mazilu
Publicat la data de: 13-02-2020

în: Art & Design

van gogh

Prima pictură a lui Vincent Van Gogh, cumpărată cu 5 dolari în anii 1970, se preconizează că va valora peste 16,8 milioane de dolari la licitație. Piesele lui Vincent Van Gogh sunt extrem de venerate în lumea artei. Și dovada este și vânzarea unuia dintre tablourile sale, care este de așteptat să obțină peste 16,8 milioane de dolari la o viitoare licitație. 

Deși prețul tabloului nu este la fel de mare ca al altor picturi de-ale artistului, ceea ce este cu adevărat uimitor este că tabloul a fost vândut cu doar 5 dolari în anul 1960! Intitulat „Peasant Woman in Front of a Farmhouse”, tabloul a fost creat de legendarul artist în 1885, cu patru ani înainte de moartea sa. Pictura a aparținut furnizorului de ferme John Holme care a primit-o ca parte a plății pentru serviciile sale în 1929, rămânând în familia sa până în 1967. Ulterior, a fost vândută pentru doar cinci dolari, fără să se cunoască, evident, la vremea aceea, adevărata sa valoare. 

Tabloul a fost verificat ca o veritabilă ediție Van Gogh la sfârșitul anilor 1960 și a fost apoi vândut actualului său proprietar american, pentru 1,7 milioane de dolari. 

Piesa iconică va fi scoasă la licitație luna viitoare la Târgul European de Arte Plastice de la Maastricht, în Olanda, care se preconizează că va fi vândută pentru ceva mai mult de 5 dolari… 

Energy Expo 10-13 octombrie