O nouă călătorie în timp cu Future Heritage Portal la Muzeul Porsche

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 11-02-2022

în: Auto

Vizitatorii Muzeului Porsche au fost întotdeauna capabili să exploreze profund lumea Porsche – iar acum există o nouă interpretare futuristă chiar pentru începuturile poveștii Porsche. Future Heritage Portal, extrem de complex din punct de vedere tehnic, pune în prim-plan Egger-Lohner C.2 Phaeton – cel mai vechi design care a supraviețuit și la care a lucrat Ferdinand Porsche. Acum captează atenția tuturor celor care îl văd, invitându-i într-o călătorie prin spațiu și timp. Instalația, situată chiar în vârful scării rulante lungi care duce la etajele superioare ale Porsche World, este noul început captivant pentru Prolog, care este partea introductivă a expoziției permanente.

O nouă călătorie în timp cu Future Heritage Portal la Muzeul Porsche

După mai bine de un an de cercetare, planificare și execuție, modelul Egger-Lohner C.2 Phaeton din 1898, unul dintre cele mai importante vehicule din colecția companiei, a primit premiul cuvenit ca exponat de deschidere a expoziției. Mașina electrică era propulsată de „Octagon”, un motor electric dezvoltat de Porsche, care a fost montat în fața punții din spate. Cu direcție pe puntea față, a rulat pe străzile Vienei în urmă cu 123 de ani. Astăzi, se află pe un piedestal de aproximativ cinci metri în diametru, în fața căruia se află un portal foarte sofisticat din punct de vedere tehnic. Pare să călătorească din trecut în prezent.

O nouă călătorie în timp cu Future Heritage Portal la Muzeul Porsche

Această iluzie este creată de un efect infinit, care este produs printr-o combinație de tehnologie LED, discuri de oglindă special fabricate și conținut afișat în 3D. Rezultatul este o un volum infinit și magic, care captivează vizitatorii, invitându-i să redescopere afișajul și coloana sonoră cosmică din nou și din nou din unghiuri diferite. Povestea holografică spune în mod impresionant povestea ADN-ului Porsche. „Mulți vizitatori nu au asociat niciodată trăsura fără cai cu mobilitatea electrică”, spune curatorul Iris Haker, explicând upgrade-ul. „Acum am creat un adevărat efect wow. Fiecare vizitator este atras de începuturile electrice ale Porsche datorită tehnologiei „oglindă infinită”, care nu a mai fost folosită până acum”.

O nouă călătorie în timp cu Future Heritage Portal la Muzeul Porsche

Future Heritage Portal oferă vizitatorilor muzeului un conținut special prin efectul de profunzime al unui film de două minute și jumătate și îi însoțește pe toată durata expoziției, deoarece instalația poate fi văzută din aproape fiecare colț al muzeului. Drept urmare, Egger-Lohner C.2 Phaeton primește acum atenția pe care o merită. Filmul cu patru capitole care se contopesc unul în celălalt aduce spectatorul mai aproape de cei peste 120 de ani din istoria Porsche. Vizitatorii pot sări la orice capitol, în orice moment. Toată acțiunea este însoțită de sunete ambientale special compuse, inclusiv cele similare cu cele ale modelelor Porsche complet electrice. „Trebuie să priviți instalația din diferite unghiuri pentru a vă bucura pe deplin de adâncimea magică infinită”, recomandă Iris Haker. Future Heritage Portal completează modernizarea Prologului, secțiunea introductivă a expoziției permanente a muzeului și adaugă o experiență unică pentru vizitatorii Muzeului Porsche.