Andrei Deiu – campionul Instagramului

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 17-02-2023

în: The Famous

Andrei Deiu

Andrei Deiu este românul cu cei mai mulți urmăritori pe Instagram. Pasiunea pentru fitness, dar și rezultatele excepționale obținute în competițiile internaționale de culturism l-au ajutat să strângă peste 5 milioane de oameni pe contul său, devenind astfel cel mai influent român de pe rețelele sociale. Plecat din țară de la o vârstă fragedă în căutarea unei vieți mai bune, culturistul și-a descoperit pasiunea pentru fitness, care i-a devenit, mai mult decât un stil de viață, o carieră. Despre provocările din sport, dar și despre viața de influencer ne-a povestit chiar Andrei, într-un interviu „cu greutate”.

Ai contul cu cei mai mulți urmăritori pe Instagram din România și ești culturist profesionist, dar cine este Andrei Deiu, omul din spatele imaginii de pe social media? Povestește-ne puțin despre tine.

Sunt românul care a plecat cu familia în Anglia la o vârstă fragedă pentru a avea o viață mai bună. Am urmat colegiul tehnic pentru calificarea profesională de instalator instalații tehnico-sanitare. Între timp lucram și ca ospătar la diferite evenimente, în construcții alături de tatăl meu pe șantier, dar și ca recepționist la sala de fitness. În același timp acordam atenție dezvoltării paginii de Instagram, dar și pregătirii necesare pentru competițiile de culturism. 

De unde a pornit pasiunea pentru culturism?

Cel mai mare impact asupra vieții mele, dar și cea care mi-a insuflat pasiunea pentru fitness a fost obezitatea. În adolescență, din cauza stilului de viață, cântăream mai multe kilograme, fapt care mi-a provocat o stare de disconfort și m-a făcut să devin foarte complexat. Prin urmare am decis că trebuie să fac o schimbare. Și, odată ce am început să merg la sală și am văzut primele rezultate, am devenit foarte atașat de fitness.

Andrei Deiu

Cât de mult timp petreci în sala de forță?

Petrec destul de mult timp în sală. Antrenamentul meu constă în 45 de minute de cardio, în fiecare dimineață, șase zile pe săptămână, iar după-amiaza am antrenamentul de forță care durează în jur de o oră și jumătate.

Mr. Olympia este cea mai mare scenă dedicată culturiștilor, iar tu ai ocupat locul 5 în această competiție. Ce a însemnat pentru tine acest lucru?

Cred că aceasta este cea mai mare realizare pe care am avut-o în carieră până în momentul de față. Trebuie să recunosc că realitatea mi-a depășit așteptările și mi-a dat un imbold puternic pentru a-mi urma visul de a deveni Mr. Olympia.

Așa cum am menționat anterior, ești cel mai urmărit român de pe Instagram, cu peste 5 milioane de urmăritori. Care este secretul acestui succes și cum ai ajuns la această performanță?

Nu cred că există un anumit secret. Tot ce am făcut a fost să arăt publicului pasiunea pentru ceea ce fac în fiecare zi – și am fost mereu așa cum sunt.

Andrei Deiu

Crezi că rolul de influencer aduce cu sine mai multe responsabilități?

Cu siguranță. Crearea de content de calitate necesită mult timp, efort și energie. Cu cât îți dorești mai mult să îți apară mai multe oportunități, cu atât trebuie să lucrezi în plus asupra îmbunătățirii continue a content-ului pe care îl creezi, folosind ultimele trenduri, creativitate, dar și echipa potrivită.

Știu că ai și un brand vestimentar. Ce te-a determinat să faci trecerea către industria fashion?

Dintotdeauna am fost atras de industria de fashion și am considerat că este o idee foarte bună să mă dezvolt și într-un nou domeniu de afaceri.

Ce te motivează să continui?

Faptul că mă simt sănătos, în formă bună fizică și mentală. În plus, sportul m-a disciplinat și m-a ajutat să fiu mai organizat, dar mi-a oferit și posibilitatea de a avea o stabilitate bună financiară, iar acest lucru mă motivează mereu să continui. 

Cum arată o zi din viața ta?

Ziua mea începe cu un antrenament de cardio pe stomacul gol, apoi îmi pregătesc micul dejun și îmi gătesc restul meselor din ziua respectivă. După aceea pregătesc content-ul necesar pentru brandurile cu care colaborez, merg la cel de-al doilea antrenament și particip la întâlniri fie cu echipa mea, fie cu antrenorul. Iar seara îmi place să mă uit la filme. 

Andrei Deiu

Pentru multă lume, sportul este o modalitate de relaxare, dar pentru tine este un stil de viață. Cum te relaxezi? Ce hobby-uri ai?

De obicei îmi place să mă relaxez fie la piscină, fie la plajă, iar în weekend ies la restaurant sau la cinema cu prietenii. De asemenea, îmi place să călătoresc atunci când am mai mult timp liber.

Viața de sportiv vine cu multe sacrificii și cu o dietă foarte strictă. Există însă vreun fel de mâncare pentru care renunți la dieta ta?

Da. Dulciurile. Încă din copilărie au fost slăbiciunea mea. De aceea mă bucur că pregătirea pentru competiții mă restricționează și mă disciplinează.

Andrei Deiu

Ai vreun model care te inspiră?

Nu pot să zic că am un model care mă inspiră, dar sunt personalități cărora le admir realizările profesionale, ca și modul lor de a fi. Aici aș putea să enumăr câteva nume, cum ar fi: Cristiano Ronaldo, Chris Bumstead, Arnold Schwarzenegger.

Ce reprezintă luxul pentru tine?

Luxul, pentru mine, este reprezentat de liniștea sufletească. 

Care este cel mai mare vis al tău?

Cel mai mare vis pe care îl am este să fiu fericit cu adevărat alături de familia mea pe o insulă sau într-o țară caldă.

Ce planuri ai pentru viitorul apropiat sau îndepărtat?

Planific să încep un business de online coaching, dar între timp urmează să încep pregătirea pentru Mr. Olympia într-o nouă categorie pentru mine, și anume Classic Physique. De asemenea, planific să mă stabilesc cu locuința cât mai curând în Dubai sau Bali.