Tiffany Baguette: O celebrare a măiestriei Fendi și Tiffany & Co.

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 10-01-2023

în: FashionNews

Tiffany Baguette

Pentru a onora cea de-a 25-a aniversare a genții iconice Baguette de la Fendi, casa de modă italiană a colaborat cu bijutierul american Tiffany & Co. pentru a crea o iterație exclusivă a genții. Numită „Tiffany Baguette”, această geantă exclusivistă este realizată în întregime din argint sterling și gravată cu crini și trandafiri – florile naționale ale Italiei și ale statului New York.

Această geantă unică face parte din inițiativa Fendi Baguette „mână în mână”, un parteneriat de bază cu meșteri locali din Italia. Pentru prima dată, brandul a privit dincolo de locul său de origine și a încheiat un parteneriat cu „Makers” de la Tiffany & Co. – artizani de la atelierul faimos de bijuterii din Rhode Island. Realizarea genții a durat aproximativ patru luni și reprezintă un exemplu de savoir-faire al ambelor case.

Tiffany Baguette

Pentru a aduce un omagiu moștenirii și cunoștințelor vechi,  geanta Tiffany Baguette a fost creată prin utilizarea unei tehnici unice de argintărie numită „Chasing”. „De obicei, în argintărie, formele sunt realizate din argint înainte ca orice model sau detalii să fie adăugate. Totuși, Tiffany Baguette din argint sterling a fost realizată în jurul modelului floral însuși”, a explicat un reprezentant al casei de modă Fendi.

Tiffany Baguette

Cu o greutate de aproximativ 2.356 de grame, geanta este atât o piesă statement, cât și o operă de artă. Și pentru a însoți versiunea metalică, Fendi lansează o colecție capsulă de genți Tiffany Baguette din piele netedă, piele croc strălucitoare împodobită cu diamante și satin. Gențile vin și în diferite dimensiuni: mediu, nano și pico. Această colaborare între doi giganți ai industriei modei de lux este reprezentativă pentru codurile casei vechi ale ambelor părți.