O locație frumoasă. O investiție atractivă

Scris de Luxury
Publicat la data de: 19-01-2019

în: Travel

Ape cristaline. Plaje impecabile. Soare fără sfârșit. Nici nu e de mirare de ce Cabo Verde este o destinație turistică din ce în ce mai populară. Și nici nu este surprinzător faptul că, odată cu creșterea numărului de persoane care aleg să-și petreacă vacanța în acest paradis, oportunitățile de investiții devin din ce în ce mai sigure.

Insulele au cunoscut o creștere constantă de câțiva ani. În ciuda recesiunii economice globale din 2008, Cabo Verde a rămas puternică, iar turiștii au continuat să vină aici. Până în 2011, Cabo Verde a fost una dintre primele zece destinații alese de către popularul ghid turistic, Lonely Planet. Uimitoarele plaje cu nisip, precum Santa Monica, au cucerit turiștii din întreaga lume, iar Boa Vista a primit premiul TripAdvisor pentru una dintre cele mai frumoase 10 plaje din lume.

Vară pe tot parcursul anului
Situată la doar 300 de mile în largul coastei de vest a Africii, la sud de Tenerife, Cabo Verde are temperaturi care nu scad niciodată sub 24° C, situându-se între 25° C și 32° C. Binecuvântare pentru turiști, clima tropicală este un avantaj și pentru economia arhipelagului Cabo Verde, dar și pentru investitorii imobiliari care au ales să facă achiziții „buy-to-let” aici.

Cu un soare ce strălucește pe tot parcursul anului, în Capul Verde nu există niciodată un sezon turistic slab. Sute de mii de turiști își petrec vacanțele în Insule de-a lungul întregului an și numărul lor continuă să crească. Cu peste o jumătate de milion de sosiri internaționale pe țărmurile Capului Verde în 2017, World Travel and Tourism Council (WTTC) prognozează o cifră de până la 728.000 până în 2027. Iată de ce investitorii devin din ce în ce mai entuziasmați de perspectivele pe termen lung de a investi în proprietăți în Cabo Verde.

Atracțiile turistice din Cabo Verde mențin cererea mare de cazare de lux
O investiție internațională bună de tip „buy-to-let” este cea făcută într-o țară care se bucură de un număr ridicat de turiști. Nivelul ridicat al cererii în turism asigură o cerere ridicată de cazare, ceea ce înseamnă și o probabilitate ridicată de ocupare continuă, pe tot parcursul anului, a unei proprietăți de tip „buy-to-let”. Cu atât de multe lucruri ce merită văzute în Insule, este ușor de înțeles de ce Cabo Verde va continua să cunoască un boom al turismului în zonă și mai mare în viitor.

Și, într-adevăr, Cabo Verde devine rapid recunoscută în întreaga lume ca fiind una dintre cele mai plăcute destinații exotice. Articole recente din The Mirror („Cele mai bune lucruri de făcut în Cabo Verde”) și The Telegraph („10 motive pentru care Cabo Verde este cea mai subevaluată destinație a soarelui de iarnă pe Pământ”) reprezintă doar câteva dintre aprecierile făcute la adresa atracțiilor fascinante din Cabo Verde.

Premii
Hotelurile din Insule câștigă, de asemenea, premii la diferite competiții internaționale. Hotelul MELIÃ Llana Beach Resort & Spa din Cabo Verde a primit de curând premiul TUI Top Quality Winner 2018 Award. Lansat în 2015, TUI Top Quality este un premiu rezervat pentru cele mai bune hoteluri TUI – favoritele absolute, pe baza aprecierilor clienților. Criteriile de selecție includ cel puțin 30 de evaluări ale clienților TUI în decurs de un an, punctate cu cel puțin 8,7 din 10 puncte posibile.

Bucurându-se astfel de o popularitate în creștere, de comentarii pozitive ale presei și de importante premii ale industriei, Cabo Verde a fost desemnată destinația de vacanță cea mai căutată pe Google.

Dezvoltarea turismului pare că își va continua nestingherită trendul pozitiv pe termen mediu și lung, așa încât momentul pentru o investiție într-o proprietate în Cabo Verde ar putea fi cum nu se poate mai potrivit. Mai multe detalii despre oportunitățile de investiții vă poate oferi Dan Piroi, Regional Director în cadrul The Resort Group UK, la adresa aniel.piroi@theresortgroupplc.com și/sau la numărul de telefon 0040.721.087.377.