Noul Jaguar E-PACE O felină autentică

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 12-01-2019

în: Auto

Primul SUV compact de la Jaguar

În fiecare zi, designerii și inginerii Jaguar testează limitele performanței. Caută permanent să îmbine dinamismul, ce îți accelerează bătăile inimii, cu un design dramatic, ce îți provoacă admirația. O performanță care nu poate fi măsurată, ci doar simțită. O performanță ridicată la nivel de artă.

Cu o lungime de aproximativ 4,4 metri, un ampatament care ajunge până la 2.681 de milimetri și cu un portbagaj care însumează 577 de litri, Jaguar E-PACE este un adevărat campion off-road, ajutat de o gardă la sol de 204 milimetri.

Pe scurt (dacă se poate, atunci când scriem despre un automobil atât de ofertant), E-PACE este un SUV compact cu cinci locuri, care înglobează designul şi performanţele unei maşini sport Jaguar într-un vehicul spaţios, practic, cu tracţiune integrală. Este cel mai nou membru în gama SUV-urilor Jaguar, după conceptul I-PACE 100% electric şi F-PACE, câştigător al distincţiilor „Maşina anului 2017” şi „Cel mai bun design 2017”. Ca să vă convingeți că pe lângă performanțe și pedigree obțineți întreg arsenalul brandului Jaguar, maşina a primit calificativul de 5 stele la testele Euro NCAP, ceea ce confirmă că E-PACE se numără printre cele mai sigure de pe piață în acest moment.

Confort extrem
Jaguar E-PACE dispune de un habitaclu foarte spaţios având o lungime totală de 4.395 de milimetri, ce permite o călătorie în condiţii excelente de confort pentru un număr de cinci persoane.

Și pentru că vorbim de confort, acest automobil oferă pasagerilor din spate un spaţiu generos la picioare, de 892 de milimetri, în timp ce capacitatea mare a portbagajului, de 577 de litri, a fost posibilă prin utilizarea unei suspensii cu o configuraţie cu braţ integrat, o soluție inspirată pentru inginerii felinei britanice.

Tehnologie de ultimă generație
E-PACE este echipat cu sistemul de tracţiune integrală Active Driveline, care a debutat pe modelul F-PACE. Configuraţia inteligentă îmbină tracţiunea extraordinară şi comportamentul unic al unui Jaguar. Capacitatea sistemului de a distribui cuplul motor asigură stabilitate optimă, dinamică şi un consum redus de combustibil, în orice situaţie.

Sub capotă, E-PACE se remarcă prin gama de motoare eficiente şi puternice, Ingenium. În varianta turbo pe benzină, cei 300 CP accelerează vehiculul de la 0 la 100 km/h în doar 6,4 secunde. Pentru clienţii care pun accentul pe eficienţă, motorul diesel Ingenium, ce dezvoltă 150 CP şi dispune de tracţiune faţă, permite reducerea emisiilor de CO2 la 124 g/km.

E-PACE este primul model Jaguar echipat cu noua tehnologie TFT pentru Head-Up Display. Afişajul avansat poate proiecta pe parbriz cu până la 66% mai multe informaţii, utilizând o grafică color, clară și de mari dimensiuni.

Cu un post de comandă orientat către conducătorul auto și cu un interior dedicat nevoilor familiei, noul Jaguar E-PACE vă propune, pe lângă formidabila experiență de condus, și o practicalitate zilnică pe care o veți îndrăgi de la primul contact.

Cum totul în lumea noastră are un preț, modelul Jaguar E-PACE, cel de-al doilea SUV al mărcii, este disponibil spre vânzare și în România.