Noile BMW M8 primesc accente noi şi o restilizare discretă

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 26-01-2022

în: Auto

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé, alături de versiunile Competition, se remarcă printr-o combinaţie de performanţă dinamică de top, lux captivant şi un design special. În primăvara anului 2022, BMW M GmbH va îmbunătăţi profilul automobilelor sport de lux şi înaltă performanţă prin introducerea unor modificări bine concepute la designul acestora şi îmbunătăţiri pentru tehnologia de control şi operare.

 

Disponibilă în trei stiluri de caroserie, cea mai recentă generaţie a BMW M8 îşi pune amprenta cu noi completări la gama de culori exterioare şi jante M din aliaj uşor. Luminile M Shadow Line debutează cu ocazia noilor modele , deschizând un capitol suplimentar pentru presonalizare. Totodată, tapiţeria integrală cu piele Merino/Alcantara în noua schemă de culori Black/Sakhir Orange aduce un plus de prospeţime habitaclului. Sistemul de operare BMW iDrive vine acum cu un ecran tactil de 12,3 ţoli (31,24 cm) pentru o utilizare mai uşoară.

Tehnologia sistemului de propulsie şi cea a şasiului, concepute pentru a oferi o experienţă de condus captivantă, reprezintă un element-cheie al tuturor celor trei modele. Performanţa formidabilă a automobilelor este generată de un motor V8 cu tehnologie M TwinPower Turbo, care dezvoltă o putere maximă de 460 kW/625 CP şi un cuplu maxim de 750 Nm pentru modelele M Competition. În stilul M obişnuit, elasticitatea motorului asigură un nivel ridicat de cuplu pe o plajă largă de turaţii. Transmisia M Steptronic cu opt trepte, cu Drivelogic, şi sistemul de tracţiune integrală M xDrive asigură că această putere este transferată la drum cu efectul optim. Diferitele elemente ale sistemului de propulsie lucrează împreună cu o mare precizie pentru a oferi performanţe sportive care  entuziasmează – cum ar fi acceleraţia de la 0 la 100 km/h în doar 3,2 secunde (BMW M8 Competition Coupé şi BMW M8 Competition Gran Coupé) sau 3,3 secunde (BMW M8 Competition Cabriolet).

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Tehnologia şasiului dezvoltată folosind competenţa din motorsport şi reglată individual pentru fiecare model specific asigură combinaţia armonioasă de dinamică, agilitate şi precizie care evidenţiază comportamentul automobilelor BMW M. BMW M8 ocupă un loc speical în istoria automobilului, unul din puţinele modele care a debutat mai întâi ca model de curse, sub forma lui BMW M8 GTE la Daytona 24h, şi apoi ca model de stradă, ceea ce subliniază dezvoltarea orientată către performanţă.

 

Opt noi culori exterioare, premieră pentru luminile M Shadow Line

Aspectul vizual inconfundabil este definit de formele puternice, suprafeţele de dimensiuni generoase şi elegant sculptate, liniile aerodinamice şi caracteristicile de design specifice M, adaptate cerinţelor funcţionale ale unui automobil sport de înaltă performanţă. Acum, noile culori de exterior conferă un impact suplimentar designului curat al suprafeţei caroseriei. Selecţia actualizată de finisaje coloristice pentru exteriorul celor trei modele include opt nuanţe noi.

Noua gamă de culori pentru exterior include Skyscraper Grey metalizat, Brooklyn Gray metalic, Isle of Man Green metalizat şi finisajul BMW Individual Tanzanite Blue metalizat. Acestora li se alătură patru noi variante ale finisajelor foarte sofisticate Frozen, a căror strălucire mată ca de mătase accentuează în mod atractiv limbajul de design modern al modelelor BMW M8. Acum, clienţii pot comanda finisajele speciale BMW Individual Frozen Pure Grey metalizat, Frozen Deep Grey metalizat, Frozen Deep Green metalizat şi Frozen Tanzanite Blue metalizat.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

BMW Laserlight, care include funcţia adaptivă de viraje şi asistentul antiorbire BMW Selective Beam pentru faza lungă, este dotare standard pentru a menţine o vizibilitate optimă în toate condiţiile meteorologice şi în toate situaţiile de condus. Opţional este disponibil în premieră sistemul de faruri M Shadow Line. Datorită finisajului întunecat pentru incrustaţii şi detalii cromate din interiorul blocurilor optice, părţii frontale i se conferă o imagine atrăgătoare şi sportivă, un efect îmbunătăţit de finisajul standard negru lucios pentru conturul grilei BMW.

 

Noi jante M de 20 ţoli, din aliaj uşor, cu design Star-spoke

Tehnologia şasiului de pe noile modele BMW M8 reuneşte amortizoarele controlate electronic şi direcţia M Servotronic electromecanică şi un sistem de frânare integrat care oferă două setări de pedală, permiţând conducătorului să aleagă între o reacţie orientată spre confort sau una sportivă, mai directă. Clienţii pot opta pentru frâne ceramice M Carbon ca alternativă la frânele standard M Compound.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Sistemul DSC (controlul dinamic al stabilităţii) oferă conducătorului opţiunea de a activa M Dynamic Mode, care permite o patinare crescută a roţilor. Împreună cu configuraţia orientată spre spate a sistemului M xDrive, aceasta oferă celui de la volan instrumentele necesare pentru a executa manevre de condus extrem de sportiv, inclusiv derapaje controlate. Jantele M de 20 de ţoli, din aliaj uşorşi echipate cu anvelope de înaltă performanţă – măsoară 275/35 R 20 pe puntea faţă şi 285/35 R 20 pe cea spate -, sunt o altă echipare standard. Alte jante M din aliaj uşor, cu aceleaşi dimensiune, se regăsesc pe lista de dotări opţionale. Acestea includ un nou model cu design Star-spoke şi finisare bicoloră negru/gri.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Scaune sport M şi scaune-scoică M Carbon în noua variantă de tapiţerie cu piele/Alcantara

Interiorul noilor modele BMW M8 oferă o combinaţie unică de lux modern şi sportivitate M. BMW Head-Up Display standard are indicaţii specifice M. Butonul Setup de pe consola centrală oferă acces direct la setările pentru motor, amortizoare, direcţie, M xDrive şi frâne. Două setări diferite pot fi definite individual, împreună cu setările preferate de conducător pentru sunetul motorului, caracteristicile schimbătorului de viteze, sistemul de control al stabilităţii condusului şi funcţia Auto Start Stop, apoi selectate prin apăsarea unuia dintre cele două butoane M de pe volan. Suplimentar, butonul M Mode de pe consola centrală poate fi folosit pentru a modifica atât răspunsurile sistemelor de asistare a condusului, cât şi informaţiile afişate în panoul de instrumente şi în Head-Up Display, cu opţiuni de setări ROAD, SPORT şi TRACK – cu dezactivarea completă a sistemelor de asistenţă pasivă şi a multor sisteme de entertainment în modul TRACK pentru concentraţie maximă pe pilotaj.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Scaunele sport M standard sunt un alt factor în experienţa intensă de condus oferită de aceste automobile sport de înaltă performanţă. Pentru un stil autentic de maşină de curse, există şi opţiunea de scaune-scoică M Carbon pentru conducător şi pasagerul din faţă. Având un design conturat puternic, suprafeţe expuse din plastic ranforsat cu fibră de carbon (CFRP), tetiere integrale, decupaje în spătar şi suporturi laterale, plus ghidaje pentru centurile de siguranţă în mai multe puncte, aceste scaune combină funcţionalitatea de motorsport cu confortul excelent pe distanţe mari. Sunt încălzite şi reglabile electric, cu o funcţie de memorie pe partea conducătorului şi, de asemenea, vin cu o emblemă „M8” iluminată în tetiere.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Interiorul noilor modele BMW M8 este decorat cu piele Merino/Alcantara ca dotare standard, indiferent dacă sunt echipate cu scaune sport M sau scaune-scoică M Carbon. Această tapiţerie este disponibilă în premieră şi într-o schemă de culori Black/Sakhir Orange, iar toate variantele au secţiuni din Alcantara neagră care au fost extinse acum pentru a acoperi panoul de bord şi partea superioară a umerilor uşilor.
BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi
 

Ecran de control de 12,3 ţoli pentru o utilizare mai uşoară

BMW Live Cockpit Professional face parte şi din specificaţiile standard. Aceasta aduce un display central mare (extins ca dimensiune de la 10,25 la 12,3 ţoli – de la 26,04 la 31,24 cm) al cărui ecran tactil permite operarea rapidă, uşoară şi intuitivă a unei multitudini de funcţii ale automobilului.

BMW M8 Coupé, BMW M8 Cabriolet şi BMW M8 Gran Coupé sunt restilizate și primesc accente noi

Caracteristicile BMW Live Cockpit Professional includ sistemul de navigaţie online BMW Maps şi Asistentul Personal Inteligent BMW. Driving Assistant, asistentul de parcare (inclusiv asistentul de marşarier), telefonia cu încărcare wireless şi a sistemului de sonorizare Harman Kardon Surround sunt echipamente standard pe noile modele BMW M8 subliniază şi mai mult caracterul lor exclusivist.