BENTLEY ANIVERSEAZĂ 70 DE ANI DE DESIGN LA CREWE

Scris de Andrei Dimulescu
Publicat la data de: 22-01-2022

în: Auto

Bentley Motors sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a fondării propriului departament de design la Crewe. Primul Bentley proiectat la Crewe a fost R-Type Continental, în 1951, care a fost responsabilitatea lui John Blatchley, Head of Styling la vremea respectivă. Experiența anterioară a lui John ca designer șef la Gurney-Nutting, carosierii responsabili de emblematicul „Blue Train” Bentley, demonstrase deja un simț deosebit al proporției și al formei. 

Bentley Motors sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a fondării propriului departament de design la Crewe

Andreas Mindt, directorul de design al Bentley, comentează:        

„Este o adevărată onoare să conduc evoluția ADN-ului designului Bentley, mai ales după atâtea decenii de design rafinat în studioul nostru din Crewe. Aici au fost create Bentley-uri emblematice – mașini frumoase care au trecut testul timpului și care ne oferă inspirație de stil și în prezent. 

Bentley Motors sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a fondării propriului departament de design la Crewe

„Echipa noastră de designeri este acum angajată în crearea primului BEV al Bentley, care trebuie să traducă și să remodeleze acele forme și detalii clasice într-un design cu adevărat orientat spre viitor. Mașina trebuie să fie sustenabilă în mult mai multe moduri decât simpla propulsie electrică – așa că explorăm materiale durabile, reciclabilitate și noi modalități de lucru pentru a ne asigura că mașina are o amprentă de carbon redusă pe tot parcursul ciclului său de viață. Obținerea acestui design perfect va ajuta la garantarea următorului capitol din istoria uimitoare a Bentley Design.”

Când a fost fondat în 1951, responsabilitatea cheie a departamentului de proiectare a fost comunicarea ideilor și propunerilor de proiectare și împărtășirea viziunii lor cu alte departamente. Acest lucru a fost realizat prin realizarea schițelor de design ca opere de artă în acuarelă, pictate manual – frumos realizate, dar fără posibilitatea de a da clic pe butonul „Cancel” dacă a fost făcută o greșeală.

Bentley Motors sărbătorește cea de-a 70-a aniversare a fondării propriului departament de design la Crewe

Imaginile de acuarelă au fost apoi reproduse în desene tehnice la scară sau la dimensiune completă, reprezentând înălțimi laterale, față, spate, plan și secțiuni de-a lungul caroseriei pentru a descrie producătorilor de modele forma noii mașini.

Producătorii de modele de azi urmează aceleași procese ca în anii 1950. Pentru a vizualiza desenele în trei dimensiuni, un cadru metalic este acoperit cu un material maleabil (inițial era ceară, mai recent argilă) și este apoi modelat cu precizie pentru a atinge forma noului vehicul. Măsurătorile sunt apoi luate din model și verificate încrucișat pentru a se asigura că desenele au fost respectate.

În prezent, sistemele de măsurare și echipamentele de scanare permit evaluarea mai rapidă a modelelor tridimensionale, cu o precizie de până la sutimi de milimetru, și oferă date încărcate direct în studioul de proiectare pentru referință virtuală instantanee.

Conceput cu pasiune și finisat cu dragoste, designul Bentley trece acum dincolo de vehiculele de lux și oferă și opțiuni de stil de viață. Mobilierul Bentley Home poate fi adaptat pentru a satisface gusturile personale ale clientului și pentru a se potrivi oricărei case elegante. Cu o pasiune pentru individualitate, mobilierul poate fi personalizat în finisajele care au făcut marca britanică unică, din cele mai rafinate tipuri de piele și furnir din lemn. Fiecare piesă este finisată individual de mână și îmbină măiestria tradițională cu noile tehnologii, întruchipând tehnicile și principiile luxului modern integrat la Bentley Motors. 

Dincolo de simpla mobilare a interioarelor, primele reședințe marca Bentley din lume vor fi gata în Sunny Isles Beach, Miami. Construită pentru a se potrivi proprietarilor de mașini de lux, fiecare reședință va include un garaj cu mai multe mașini și un lift de mașină brevetat, alături de cele mai dorite facilități de lux.