Luc Belaire a dezvăluit cea mai mare sticlă de șampanie din lume

Scris de Andrada Arsenie
Publicat la data de: 12-07-2023

în: News

Luc Belaire

La începutul acestei săptămâni, producătorul francez Luc Belaire a dezvăluit Zeus, cea mai mare sticlă de șampanie din lume. Numită după conducătorul suprem al zeilor greci, sticla gigant conține 45 de litri de vin spumant.

Zeus este produsul a șapte ani de muncă grea. Potrivit Belaire, sticla de oțel a fost realizată de ingineri aerospațiali care au folosit un proces unic de fabricație ce a inclus formarea prin centrifugare, prelucrare, acoperire internă, acoperire cu pulbere și testare la presiune. Oțelul poate părea un material ciudat pentru o sticlă de vin, dar utilizarea lui permite izolarea și protejarea spumantului de temperaturile extreme. De asemenea, brandul susține că este practic indestructibil.

Sticla are o înălțime de aproximativ un metru, o circumferință de 90 de centimetri și o greutate de 73 de kilograme atunci când este plină. Capacitatea sa de 45 de litri este de trei ori mai mare decât Nebuchadnezzar, cea mai mare sticla pe care Belaire a distribuit-o până acum, care poate conține 15 litri. Asta înseamnă că deține echivalentul a 60 de sticle de vin de dimensiuni standard. Cel mai impresionant, totuși, ar putea fi faptul că fiecare sticlă Zeus conține trei miliarde de bule atunci când este plină.

Luc Belaire

Sticla Zeus este extrem de rară, iar Belaire a produs doar două până acum. Prima conține cel mai bine vândut Rare Rosé al mărcii, iar a doua este plină cu Luc Belaire Luxe, popularul demi-sec al brandului. Ambele vinuri spumante sunt recoltate la crama Belaire din Burgundia.

Curioșii pot admira cel mai nou produs Belaire în această vară, atunci când brandul va duce ambele sticle într-un turneu mondial. Locațiile nu au fost încă anunțate, dar compania intenționează să-i răsplătească pe cei la fel de curajoși și puternici ca Zeus însuși daca vor reuși să ridice sticla masivă.