House of VLAdiLA lansează colecția eclectică de tapet România Boemă

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 18-01-2024

în: Art & Design

VLAdiLA

House of VLAdiLA a celebrat 1 Decembrie printr-o serie de tapet creată sub forma unui fusion etnic românesc desăvârșit, un melanj avangardist de tradiție și inovație, o colecție eclectică de tapet numită România Boemă.

VLAdiLA

„1 Decembrie reprezintă pentru noi cea mai bună ocazia pentru a ne întoarce la rădăcinile noastre culturale, artistice și spirituale. Este un motiv de celebrare a tradițiilor, dar și de a fi creativi, de a ne reinventa cu ajutorul trecutului, în timp ce rămânem profund actuali și inovatori” precizează Oana Vlădilă, arhitect și co-fondator House of VLAdiLA.

Colecția România Boemă nu se ferește să surprindă printr-o reinterpretare evidentă a moștenirii noastre culturale, răsucită cu o notă burgheză și adusă în actualitate printr-o serie de abstracții moderne. Influența motivelor tradiționale este liantul cultural al acestei colecții, reprezentând, simultan, atât omagiul artistic, cât și punctul de pornire către o zonă ultramodernă. „Am realizat România Boemă printr-un exercițiu de imaginație. Cum ar fi dacă moștenirea noastră culturală ar fi pusă în blenderul inovației, rezultând un amestec ad-hoc al elementelor estetice românești? În noua colecție de tapet, avem, astfel, de-a face cu design 100% original, înzestrat cu puterea de a transmite, o serie de comori adunate care poartă cu ele sute de ani de amintiri, și care, într-un final, vor fi cele care fac dintr-o casă un lăcaș sfânt al vieții pe care ne-am ales-o” menționează Oana Mirea, Art Director House of VLAdiLA.

VLAdiLA

Colecția de tapet România Boemă sau cum să aduci arta la interior prin intermediul unor „moșteniri viitoare”

Asemenea tuturor colecțiilor marca House of VLAdiLA, România Boemă a fost realizată integral prin intermediul desenului manual. Fiecare element în parte a fost creionat, colorat și definitivat, apoi adăugat la pânza compoziției finale. Artiștii brandului au dedicat zeci de ore pentru a aduce la viață un concept avangardist, care vorbește despre identitatea românilor de astăzi, dar și a celor de demult.

VLAdiLA

Heritage, Savoir Faire, Excelență

 „De la Christian Dior, Les Benjamins, Tory Burch, Ralph Lauren și nu numai, cu toții au găsit inspirație în tradițiile românești și de peste tot din lume. Iar dacă egiptenii au ridicat piramide și le-au lăsat posterității, țăranul român și-a cusut visurile și poveștile pe ii, pe ițari și pe cojoace. Și-a adunat speranțele și felul în care percepe lumea, credințele sale religioase și viziunea asupra vieții, și le-a pictat, bătut, înflorit, sculptat, ars și brodat pe tot felul de materiale” povestește Oana Vlădilă.

Întocmai aceste moduri de a dialoga cu posteritatea au fost valorificate în cadrul colecției România Boemă. Tapetul capătă, încă o dată, noi dimensiuni, jucând rolul reprezentării grafice ale unor „moșteniri viitoare”. Arta creează melanjul dintre trecut și prezent, aducând frumosul – cu puternice implicații simbolice – în spațiile de locuit.

Datorită colecțiilor de tapet infuzate cu poveste, cu mesaj, valoroase atât pentru frumusețea lor, cât și pentru substratul metaforic, decorarea pereților se traduce printr-o explozie estetică care redefinește regulile. Paleta cromatică este bogată în nuanțe puternice, proprii costumelor și covoarelor populare, la care s-au adăugat tușe neon, culori ancorate în prezent și în spiritul eclectic al brandului.

VLAdiLA

Pe lângă pereți artistici, House of VLAdiLA duce experiența senzorială la următorul nivel, producând și catifea personalizată sub forma draperiilor și pernelor decorative, precum și piese de mobilier spectaculoase, pe suprafața cărora se regăsesc modele din noua colecție.

Pentru cei care își doresc să aprofundeze modelele colecției România Boemă, House of VLAdiLA îi invită să viziteze site-ul www.vladila.ro sau să treacă pragul showroomului din strada Ciobănașului 20 din București, unde îi așteaptă o experiență imersivă în lumea sacră și nonconformistă a României Boeme.