Diamond Masterclass by World Gemological Institute Londra, vine în România

Scris de Alexandra Popescu
Publicat la data de: 29-01-2024

în: News & Features

Diamond Masterclass

Diamond Masterclass este un eveniment educațional unic care își propune să ofere participanților o perspectivă detaliată asupra lumii fascinante a diamantelor. Dacă ești pasionat de bijuterii sau ești interesat să afli mai multe despre aceste pietre prețioase, acest masterclass este perfect pentru tine.

Diamond Masterclass

La „Diamond Masterclass”,  vei fi învățat de experți în domeniu care îți vor oferi o perspectivă detaliată asupra lumii diamantelor, de la istoria și evoluția lor la tehnologiile moderne de tăiere și prelucrare a acestor pietre prețioase. Vei afla cum se determină calitatea unui diamant și vei învăța să faci distincția între diamantele naturale și cele sintetice. Veți învăța din experiența experților în domeniu Noam Lenzini – Fondator & CEO World Gemological Institute și Tatiana Balaban – Fondator Luxury Adviser Group, de la care vei dobândi o înțelegere mai profundă a ceea ce face ca un diamant să fie valoros și unic.

Diamond Masterclass

„Diamond Masterclass” este o oportunitate excelentă pentru a învăța cum să alegi un diamant de calitate, cum să-l întreții și să-l păstrezi în condiții optime. De asemenea, vei afla despre tendințele actuale din industrie și cum acestea influențează prețul diamantelor.

Cursul este deschis tuturor celor interesați de domeniul diamantelor, inclusiv bijutieri, antreprenori și colecționari. „Diamond „ este organizat de experți cu o vastă experiență în industria diamantelor și este conceput pentru a oferi o experiență educațională interactivă și interesantă.

„Diamond Masterclass” este o oportunitate excelentă pentru a-ți extinde cunoștințele și pentru a afla lucruri noi despre una dintre cele mai prețioase pietre de pe planetă. Participând la acest eveniment, vei avea oportunitatea de a interacționa cu experți în domeniu, de a-ți îmbunătăți abilitățile de alegere a diamantelor și de a descoperi secretele acestei lumi fascinante. 

Diamond Masterclass

Program: 

  • Introducere
  • Creare și minerit
  • Diamante faimoase
  • Procesarea pietrei
  • Determinarea valorii diamantelor 
  • Cele 4 C-uri ale diamantelor: culoare, claritate, carat și tăietură
  • Diamante Fancy colour și investiție
  • Tratamente și diamantele sintetice 
  • Practică – certificarea diamantelor

Diamond Masterclass

Kit gemologic inclus: lupă, pensetă, șervețel de curățare, hârtie specială pentru determinarea culorii

Despre World Gemological Institute (WGI)

World Gemological Institute este o organizație internațională independentă, localizata la Londra, care se ocupă cu evaluarea și certificarea bijuteriilor și a pietrelor prețioase.

Misiunea World Gemological Institute este de a promova încrederea în piața de pietre prețioase și bijuterii prin furnizarea de informații precise, obiective și independente despre caracteristicile și calitățile acestor produse. Institutul oferă servicii de certificare a diamantelor, pietrelor prețioase și bijuteriilor, utilizând cele mai avansate tehnologii și instrumente de evaluare.

Certificările oferite de World Gemological Institute sunt recunoscute pe plan internațional și sunt utilizate de către comercianți, bijutieri, colecționari și investitori pentru a se asigura că produsele pe care le achiziționează sunt autentice și de înaltă calitate. Institutul oferă, de asemenea, programe de formare și instruire în domeniul gemologiei, oferind astfel posibilitatea celor interesați să învețe mai multe despre această industrie fascinantă și să-și dezvolte competențele profesionale.

Diamond Masterclass

Diamond Masterclass

Locatie: Intercontinental Athenee Palace, București

Data: 5 Februarie 2024

Program: 10AM – 5PM

N.B.: Cursul se tine o parte in limba Romana si o parte in limba Engleza

Parteneri: Luxury Adviser Group, Joule Project

Eveniment sustinut si recomandant de Luxury Romania.

Energy Expo 10-13 octombrie