Aqua Creations – Influență maritimă în design

Scris de Luxury
Publicat la data de: 28-01-2014

în: Art & Design

Valencia-1-1

Câteodată, o serie de evenimente efemere pot conduce o persoană către revelații ce schimbă vieți. Ayala Serfaty, deținătoarea atelierului Aqua Creations, este una dintre puținele persoane cu adevărat privilegiate, ale cărei legături profunde cu natura au inspirat-o în crearea unor linii de produse cu totul deosebite.

AyalaFondat în 1994 la Tel Aviv de către designerul Ayala Serfaty împreună cu soțul ei, fotograful Albi Serfaty, atelierul Aqua Creations a căpătat încă de la înființare o reputație prestigioasă datorită obiectelor fascinante pe care le comercializează și designului creativ, câștigând de-a lungul anilor nenumărate premii care l-au propulsat în topuri și i-au deschis calea către o scenă mult mai vastă, cea internațională.

Aqua Creations prezintă o gamă diversificată de corpuri de iluminat și colecții de mobilă cu totul inovative, adevărate pete de culoare ce nu au cum să treacă neobservate. Grație aurei de mister pe care creaţiile sale o conferă spațiilor, Ayala a fost asaltată de cereri venite atât din partea unor hoteluri cu renume internațional, cât şi de la proprietari ai unor reședințe impozante din țări precum Italia, Statele Unite ale Americii, Japonia, Mexic, Germania, Grecia, Spania și Rusia, iar lista poate continua cu un număr impresionant de showroom-uri accesorizate cu produse Aqua.

 

Ayala Serfaty a știut întotdeauna că viața ei va gravita în jurul creației și al artei, timpul și natura influenţând-o în crearea unui limbaj vizual propriu și unic ce a fost aplicat în cazul fiecărei lucrări realizate. Senzualitatea materialelor și a formelor, precum și lumina difuză caracterizează cel mai bine aceste creații atât de îndrăgite pe tot globul – unele dintre puținele ce ies cu adevărat în evidență, impunându-se prin caracterul și personalitatea deosebite. Chiar dacă în ziua de azi majoritatea produselor de pe piață – fie că vorbim în mod general sau ne referim strict la design – sunt fabricate în mare parte cu ajutorul tehnologiei de ultimă generație, Ayala susține cu fermitate tradiția și crede cu tărie în calitatea produselor fabricate manual. Astfel, artizani pricepuți muncesc cu meticulozitate la fiecare obiect în parte pentru ca rezultatul final să reprezinte mai mult decât un simplu produs, o operă de artă.

Primul contract pe care Ayala l-a primit în acest domeniu competitiv a fost în 1992, când o agenție de advertising i-a cerut să creeze un fotoliu. La scurtă vreme, în timpul unei vacanțe la Marea Roșie, creatoarea și-a descoperit inspirația artistică cu ocazia unor scufundări. Ceea ce a văzut pe țărmul mării şi în adâncul apelor a marcat-o profund și a reprezentat un moment important în evoluția ei ca artist, influența naturii resimțindu-se în toate creațiile sale ulterioare. Aqua Creations a luat astfel naștere, iar primele colecții de corpuri de iluminat și mobilă au fost expuse în 1994 la o galerie din Tel Aviv, piese ce imitau, cu o frumusețe rară, viața marină. Lămpile fabricate din mătase indiană, modelate pe structuri de oțel și decorate cu straturi de lycra ce conferă difuziune luminii au fost piesele de rezistență ale expoziției, fiind foarte apreciate, alături de fotoliile asemănătoare bureților de mare.

Brandul a căpătat astfel contur, iar soțul creatoarei, fotograf de meserie, a început să se implice activ în această companie. Chiar dacă în atribuțiile lui intră aspecte ce ţin de vânzări și manufactură, Albi își găsește timp şi pentru a se ocupa de cataloagele de prezentare ale companiei.

Pentru anul 2011, Aqua Creations a pregătit noi modele care completează deja legendarele piese din portofoliul atelierului, care au fost prezentate la Milan Design Week și în luna mai la International Contemporary Furniture Fair din New York. După 17 ani în care Ayala Serfaty a fost singurul designer al companiei, atelierul se extinde prin colaborarea cu o nouă generație de designeri. Brandul Aqua va rămâne însă întotdeauna fidel limbajului artistic și valorilor fundamentale care stau la baza sa, noile colecții prezentând materiale unice și naturale ce iau forme fantastice.

 

www.aquagallery.com

Sikus_Private Satala_sea Rapa, felt 2011__one off design by Ayala Serfaty gladis Apaya_AyalaSerfaty-1 AnanaArmChair